Sitruunaletut ja kuningatarrahka
Kappaleita
24
Ainekset
2 rkl
Sitruunamehua
4 dl
Rasvatonta maitoa
2 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
Juoksevaa margariinia paistamiseen
KUNINGATARRAHKA
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa (rasvaa 4 %)
125 g
(1 prk) kuningatarsosetta (lastenruoka)
Näin teet
1
Pese sitruuna, raasta sen kuorta ja purista sen mehua. Sekoita kulhossa keskenään maito, sitruunamehu, sokeri ja suola. Sekoita munat hyvin nesteeseen ja lopuksi vehnäjauhot. Lisää sitruunan kuoriraaste taikinaan. Anna taikinan turvota 20 minuuttia. Paista letut lettupannulla. Sekoita kuningatarrahkaa varten vaniljarahka ja kuningatarsose keskenään. Tarjoa sitruunalettujen kanssa.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018