Sitruunamuffinit - Yhteishyvä

Sitruunamuffinit

Sitruunamuffinit
Kappaleita
25
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
175°C
Sitruunamuffinit saavat sitruunaisen makunsa sitruunamehusta sekä sitruunankuoresta. Kruunaa sitruunamuffinssit tomusokerilla.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
Sitruunankuori
1 dl
Margariinia

PINNALLE

Tomusokeria

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot vaahtoon kevyesti käännellen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. Lisää lopuksi taikinaan keskenään sekoitettu sitruunanmehu, -kuori ja sulatettu margariini.

3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1 kpl
Sitruunankuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1 dl
Margariinia
2

Voitele ja jauhota pienet muffinivuoat ja täytä 2/3 taikinalla. Paista kakut 175 asteessa 15-17 minuuttia. Jäähdytä leivonnaisia hetken aikaa vuoissaan ja nosta jäähtymään. Sirottele pinnalle tomusokeria.

Tomusokeria
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 8.1.2019
Jaa Somessa