Sitruunamuffinit

arvosana4/5

(21)arviota
15 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Puolessa tunnissa valmistuvat sitruunamuffinit maustetaan sitruunan mehulla ja kuoriraastella. Maidottomat muffinit sopivat sekä juhlaan että arjen herkutteluun.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplsitruuna (luomu)
100 gmargariinia (maidotonta)
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlvaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä pieneen kulhoon. Purista 2 rkl sitruunanmehua joukkoon. Sulata margariini. Sekoita sitruunan kuori ja mehu margariiniin.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    100 gmargariinia (maidotonta)
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne vaahtoon ja kääntele seos varovasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlvaniljasokeria
    ripaus suolaa
  4. 4

    Lisää sitruunalla maustettu margariini taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

  5. 5

    Täytä 2/3 muffinivuoista taikinalla. Paista muffineja 175-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

  6. 6

    Anna muffinien jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä