Sitruunamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunamuffinit

Sitruunamuffinit

timer-icon30 min
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Puolessa tunnissa valmistuvat sitruunamuffinit saavat makunsa raikkaasta sitruunamehusta ja sitruunan aromaattisesta kuoresta.

Ainekset

1 kpl
sitruuna
100 g
margariinia (maidotonta)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa

lisäksi

tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä pieneen kulhoon. Purista 2 rkl sitruunanmehua joukkoon. Sulata margariini. Sekoita sitruunan kuori ja mehu margariiniin.

1 kpl
sitruuna
100 g
margariinia (maidotonta)
2

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi.

tomusokeria
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3

Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne vaahtoon ja kääntele seos varovasti tasaiseksi.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
4

Lisää sitruunalla maustettu margariini taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

5

Täytä 2/3 muffinivuoista taikinalla. Paista muffineja 175-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

6

Anna muffinien jäähtyä. Sirottele tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.

tomusokeria
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 31.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

490

117

3,9 g

1,2 g

17,0 g

8,9 g

0,5 g

2,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli