Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sokerilohi ja wasabimuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapea ja makeansuolainen sokerilohi on koukuttavan hyvää. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi wasabimuusin kanssa.

Ainekset

600 g
lohifileetä (ruodotonta)
2 cm
pala inkivääriä
2 rkl
majoneesia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
ruoko- tai fariinisokeria
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1 dl
pankojauhoja
1 kpl
lime

Wasabimuusi

400 g
(1 ps) muusiperunaa (pakaste)
4 dl
maitoa
1 rkl
voita
1 tl
wasabitahnaa
1/4 tl
suolaa

Viimeistelyyn

lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.

600 g
lohifileetä (ruodotonta)
2

Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita inkivääri, majoneesi, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileille. Ripottele sokeri päälle.

2 cm
pala inkivääriä
2 rkl
majoneesia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
ruoko- tai fariinisokeria
3

Hienonna persilja ja sekoita pankojauhoihin. Painele seos lohien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Pese lime ja purista mehu lohien päälle.

1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1 dl
pankojauhoja
1 kpl
lime
4

Valmista muusi maidon kanssa kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita voi, wasabi ja suola muusiin.

5

Tarjoa lohi muusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla.

Vinkki: Tarjoa halutessasi lisukkeeksi korealaisia kurkkuja.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2024
|
Muokattu: 30.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

501

2097

27,0 g

7,0 g

28,0 g

7,8 g

1,8 g

33,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä ,

ruukkua lehtipersiljaa,

lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli