Sokerilohi ja wasabimuusi
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapea ja makeansuolainen sokerilohi on koukuttavan hyvää. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi wasabimuusin kanssa.
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | ruoko- tai fariinisokeria |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 dl | pankojauhoja |
| 1 kpl | lime |
| Wasabimuusi | |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) muusiperunaa (pakaste) |
| 4 dl | maitoa |
| 1 rkl | voita |
| 1 tl | wasabitahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| Viimeistelyyn | |
| lehtipersiljaa | |
- 1.
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.
- 2.
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita inkivääri, majoneesi, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileille. Ripottele sokeri päälle.
- 3.
Hienonna persilja ja sekoita pankojauhoihin. Painele seos lohien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Pese lime ja purista mehu lohien päälle.
- 4.
Valmista muusi maidon kanssa kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita voi, wasabi ja suola muusiin.
- 5.
Tarjoa lohi muusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla.
Rapea ja makeansuolainen sokerilohi on koukuttavan hyvää. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi wasabimuusin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | ruoko- tai fariinisokeria |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 dl | pankojauhoja |
| 1 kpl | lime |
Wasabimuusi | |
| 400 g | (1 ps) muusiperunaa (pakaste) |
| 4 dl | maitoa |
| 1 rkl | voita |
| 1 tl | wasabitahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Viimeistelyyn | |
| lehtipersiljaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä (ruodotonta) - 2
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita inkivääri, majoneesi, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileille. Ripottele sokeri päälle.
Määrä Ainesosa 2 cm pala inkivääriä 2 rkl majoneesia 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl ruoko- tai fariinisokeria - 3
Hienonna persilja ja sekoita pankojauhoihin. Painele seos lohien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Pese lime ja purista mehu lohien päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 1 dl pankojauhoja 1 kpl lime - 4
Valmista muusi maidon kanssa kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita voi, wasabi ja suola muusiin.
- 5
Tarjoa lohi muusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla.
Vinkki: Tarjoa halutessasi lisukkeeksi korealaisia kurkkuja.
Ravintosisältö
501
Energiaa kcal
2097
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
501
Energiaa kcal
2097
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä , ruukkua lehtipersiljaa, lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























