Sokerilohi ja wasabimuusi

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rapea ja makeansuolainen sokerilohi on koukuttavan hyvää. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi wasabimuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä (ruodotonta)
2 cmpala inkivääriä
2 rklmajoneesia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklruoko- tai fariinisokeria
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1 dlpankojauhoja
1 kpllime

Wasabimuusi

400 g(1 ps) muusiperunaa (pakaste)
4 dlmaitoa
1 rklvoita
1 tlwasabitahnaa
1/4 tlsuolaa

Viimeistelyyn

lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä (ruodotonta)
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita inkivääri, majoneesi, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileille. Ripottele sokeri päälle.

    MääräAinesosa
    2 cmpala inkivääriä
    2 rklmajoneesia
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklruoko- tai fariinisokeria
  3. 3

    Hienonna persilja ja sekoita pankojauhoihin. Painele seos lohien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Pese lime ja purista mehu lohien päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa
    1 dlpankojauhoja
    1 kpllime
  4. 4

    Valmista muusi maidon kanssa kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita voi, wasabi ja suola muusiin.

  5. 5

    Tarjoa lohi muusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla.

Vinkki: Tarjoa halutessasi lisukkeeksi korealaisia kurkkuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä , ruukkua lehtipersiljaa, lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2024
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä