Stollen eli saksalainen joulupulla - Yhteishyvä

Stollen eli saksalainen joulupulla

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(125/75g) coctailkirsikoita
2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Kardemummaa
6 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(150 g) mantelimassaa
1 kpl
(200 g) kuivahedelmä-marjasekoitusta tai kuivahedelmä-pähkinäsekoitusta
100 g
Pehmeää margariinia

PINNALLE:

Tomusokeria

Näin teet

1

Valuta cocktailkirsikoista liemi ja säästä se. Lämmitä kirsikkaliemi ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokerit ja kardemumma. Alusta jauhot erissä joukkoon. Murenna sekaan mantelimassa. Hienonna karkeasti joukkoon kuivatut hedelmät ja cocktailkirsikat. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa hetki. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (15x30 cm), kohota vielä 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25–35 minuuttia. Jos vuoka on kovin syvä, paista pullaa hieman pidempään. Pulla tuntuu raa´alta sisältämänsä marsipaanin vuoksi. Anna pullan jäähtyä vuoassa ja kumoa se vasta jäähtyneenä. Siivilöi päälle tomusokeria.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa