Stroganoff
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ehkä kaikkien aikojen rakastetuin lihapata on stroganoff, joka meillä tunnetaan myös nimellä stroganov. Hauduta sinappia, smetanaa ja suolakurkkuja sisältävä venäläinen lihakastike kaikessa rauhassa mureaksi ja maukkaaksi.
| 400 g | (1 pkt) naudan palapaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | maustekurkun lientä |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | maustekurkkua kuutioituna |
| 150 g | smetanaa |
- 1.
Paista lihat kahdessa osassa kuumassa voin ja öljyn seoksessa. Laita lihat kattilaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla ja lisää lihojen joukkoon.
- 2.
Lisää tomaattipyree, sinappi ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita ja kaada kurkkuliemi sekä vesi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes lihat ovat kypsyneet mureiksi.
- 3.
Lisää lopuksi tarvittaessa tilkka nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia.
- 4.
Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.
Ehkä kaikkien aikojen rakastetuin lihapata on stroganoff, joka meillä tunnetaan myös nimellä stroganov. Hauduta sinappia, smetanaa ja suolakurkkuja sisältävä venäläinen lihakastike kaikessa rauhassa mureaksi ja maukkaaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan palapaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | maustekurkun lientä |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | maustekurkkua kuutioituna |
| 150 g | smetanaa |
Valmistus
- 1
Paista lihat kahdessa osassa kuumassa voin ja öljyn seoksessa. Laita lihat kattilaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla ja lisää lihojen joukkoon.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan palapaistia 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä 2 kpl sipulia - 2
Lisää tomaattipyree, sinappi ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita ja kaada kurkkuliemi sekä vesi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes lihat ovat kypsyneet mureiksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl tomaattisosetta 1 rkl sinappia 2 rkl vehnäjauhoja 1 dl maustekurkun lientä 5 dl vettä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Lisää lopuksi tarvittaessa tilkka nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g smetanaa 1 dl maustekurkkua kuutioituna - 4
Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattisosetta, 1 dl Maustekurkun lientä, 1 dl maustekurkkua kuutioituna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























