Suklaa-banaanitäytekakku - Yhteishyvä

Suklaa-banaanitäytekakku

???
Annokset
20
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maissitärkelystä
2 tl
Leivinjauhetta
4 rkl
Kaakaojauhetta

KOSTUTUS:

1 1/2 dl
Appelsiinimehua

TÄYTE:

2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Banaania
1 rkl
Sitruunamehua

KUORRUTUS:

1 dl
Sokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta
1/2 dl
Kahvijuomaa
1 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Keltuaista
200 g
Magariinia tai voita

KORISTELUUN:

Suklaata

Näin teet

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaa, kun täytät kakun. Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta pinnalle banaaniviipaleet. Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorruteesta lusikalla koristekuvioita kakun pinnalle tai siirrä vaahto pursotinpussiin ja purosta koristeita kakulle. Vedä suklaalevystä lastuja perunankuorimaveitsellä kakun koristeeksi. Siirrä kakku kylmään.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa