Suklaa-banaanitäytekakku

Nappaa talteen!
| Pohja: | |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| Kostutus: | |
| 1 1/2 dl | appelsiinimehua |
| Täyte: | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 4 kpl | banaania |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Kuorrutus: | |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1/2 dl | kahvijuomaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 200 g | magariinia tai voita |
| Koristeluun: | |
| suklaata | |
- 1.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaa, kun täytät kakun. Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta pinnalle banaaniviipaleet. Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorruteesta lusikalla koristekuvioita kakun pinnalle tai siirrä vaahto pursotinpussiin ja purosta koristeita kakulle. Vedä suklaalevystä lastuja perunankuorimaveitsellä kakun koristeeksi. Siirrä kakku kylmään.
Suklaa-banaanitäytekakku
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja: | |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
Kostutus: | |
| 1 1/2 dl | appelsiinimehua |
Täyte: | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 4 kpl | banaania |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Kuorrutus: | |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1/2 dl | kahvijuomaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 200 g | magariinia tai voita |
Koristeluun: | |
| suklaata | |
Valmistus
- 1
Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaa, kun täytät kakun. Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta pinnalle banaaniviipaleet. Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorruteesta lusikalla koristekuvioita kakun pinnalle tai siirrä vaahto pursotinpussiin ja purosta koristeita kakulle. Vedä suklaalevystä lastuja perunankuorimaveitsellä kakun koristeeksi. Siirrä kakku kylmään.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












