Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaaraakakakku

Suklaaraakakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raakakakun valmistamisessa käytetään pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Kakkua ei kypsennetä nimensa mukaisesti lainkaan uunissa. Täyteläinen suklaaraakakakku sopii moneen ruokavalioon: se on esimerkiksi gluteeniton ja vegaaninen.

Ainekset

Pohja

150 g
Kuorellisia manteleita
3 dl
Rusinoita

Täyte

150 g
Cashewpähkinöitä
2 kpl
Keskikokoista banaania
1 dl
Kookoskermaa
200 g
Tummaa suklaata

Pinnalle

Puolukoita tai muita marjoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia.

150 g
Cashewpähkinöitä
150 g
Kuorellisia manteleita
2

Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.

3 dl
Rusinoita
3

Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa.

200 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kookoskermaa
2 kpl
Keskikokoista banaania
4

Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.

Puolukoita tai muita marjoja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

636

2663

42,3 g

10,7 g

45,0 g

42,3 g

12,8 g

12,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puolukoita tai muita marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli