Suklaaraakakakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raakakakun valmistamisessa käytetään pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Kakkua ei kypsennetä nimensa mukaisesti lainkaan uunissa. Täyteläinen suklaaraakakakku sopii moneen ruokavalioon: se on esimerkiksi gluteeniton ja vegaaninen.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | kuorellisia manteleita |
| 3 dl | rusinoita |
| Täyte | |
| 150 g | cashewpähkinöitä |
| 2 kpl | keskikokoista banaania |
| 1 dl | kookoskermaa |
| 200 g | tummaa suklaata |
| Pinnalle | |
| puolukoita tai muita marjoja | |
- 1.
Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia.
- 2.
Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.
- 3.
Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa.
- 4.
Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.
Suklaaraakakakku
Raakakakun valmistamisessa käytetään pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Kakkua ei kypsennetä nimensa mukaisesti lainkaan uunissa. Täyteläinen suklaaraakakakku sopii moneen ruokavalioon: se on esimerkiksi gluteeniton ja vegaaninen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | kuorellisia manteleita |
| 3 dl | rusinoita |
Täyte | |
| 150 g | cashewpähkinöitä |
| 2 kpl | keskikokoista banaania |
| 1 dl | kookoskermaa |
| 200 g | tummaa suklaata |
Pinnalle | |
| puolukoita tai muita marjoja | |
Valmistus
- 1
Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 150 g cashewpähkinöitä 150 g kuorellisia manteleita - 2
Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.
Määrä Ainesosa 3 dl rusinoita - 3
Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 1 dl kookoskermaa 2 kpl keskikokoista banaania - 4
Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.
Määrä Ainesosa puolukoita tai muita marjoja
Ravintosisältö
636
Energiaa kcal
2663
Energiaa kj
42,3 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
42,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
12,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
636
Energiaa kcal
2663
Energiaa kj
42,3 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
42,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
12,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolukoita tai muita marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























