Suklaaraakakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaaraakakakku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Trendikäs raakakakku maistuu kaikille.

Ainekset

pohja

150 g
Kuorellisia manteleita
3 dl
Rusinoita

täyte

150 g
Cashewpähkinöitä
2 kpl
Keskikokoista banaania
1 dl
Kookoskermaa
200 g
Tummaa suklaata

pinnalle

Puolukoita tai muita marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia.

Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.

Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa.

Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2663

636

42,3 g

10,7 g

45,0 g

42,3 g

12,8 g

12,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puolukoita tai muita marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli