Suklaaraakakakku

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Raakakakun valmistamisessa käytetään pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Kakkua ei kypsennetä nimensa mukaisesti lainkaan uunissa. Täyteläinen suklaaraakakakku sopii moneen ruokavalioon: se on esimerkiksi gluteeniton ja vegaaninen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gkuorellisia manteleita
3 dlrusinoita

Täyte

150 gcashewpähkinöitä
2 kplkeskikokoista banaania
1 dlkookoskermaa
200 gtummaa suklaata

Pinnalle

puolukoita tai muita marjoja

Valmistus

  1. 1

    Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    150 gcashewpähkinöitä
    150 gkuorellisia manteleita
  2. 2

    Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.

    MääräAinesosa
    3 dlrusinoita
  3. 3

    Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    1 dlkookoskermaa
    2 kplkeskikokoista banaania
  4. 4

    Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.

    MääräAinesosa
    puolukoita tai muita marjoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolukoita tai muita marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä