Suklaiset juurescookiet
45 min

Nappaa talteen!
Sesongin herkullisimmat keksit yhdistelevät suklaacookieta ja mausteista porkkanakakkua. Keksitaikinaan raastetaan porkkanan lisäksi palsternakkaa ja sattumiksi lisätään suklaata ja pistaasipähkinöitä.
| 100 g | palsternakkaa |
| 100 g | porkkanaa |
| 100 g | suklaata |
| 70 g | pistaasipähkinöitä |
| 175 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Rouhi suklaa ja pistaasit. Ota suklaasta ja pistaaseista 1/3 sivuun keksien pinnalle.
- 2.
Sulata voi. Lisää voihin sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä.
- 3.
Lisää voi-sokeriseokseen muna voimakkaasti sekoittaen.
- 4.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos ja juuresraaste taikinaan. Lisää lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe.
- 5.
Nostele taikinasta lusikan avulla isoja nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Painele pintaan muutama suklaapala ja pistaasirouhetta.
- 6.
Paista keksejä uunissa noin 7 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi, sillä ne kovettuvat hieman jäähtyessään.
Suklaiset juurescookiet
arvosana5/5
45 min
Sesongin herkullisimmat keksit yhdistelevät suklaacookieta ja mausteista porkkanakakkua. Keksitaikinaan raastetaan porkkanan lisäksi palsternakkaa ja sattumiksi lisätään suklaata ja pistaasipähkinöitä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | palsternakkaa |
| 100 g | porkkanaa |
| 100 g | suklaata |
| 70 g | pistaasipähkinöitä |
| 175 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Rouhi suklaa ja pistaasit. Ota suklaasta ja pistaaseista 1/3 sivuun keksien pinnalle.
Määrä Ainesosa 100 g palsternakkaa 100 g porkkanaa 100 g suklaata 70 g pistaasipähkinöitä - 2
Sulata voi. Lisää voihin sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 175 g voita 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl fariinisokeria - 3
Lisää voi-sokeriseokseen muna voimakkaasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos ja juuresraaste taikinaan. Lisää lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa - 5
Nostele taikinasta lusikan avulla isoja nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Painele pintaan muutama suklaapala ja pistaasirouhetta.
- 6
Paista keksejä uunissa noin 7 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi, sillä ne kovettuvat hieman jäähtyessään.
Ravintosisältö
258
Energiaa kcal
1079
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,1 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
258
Energiaa kcal
1079
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,1 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























