Suolaisenmakeat joulumantelit - Yhteishyvä

Suolaisenmakeat joulumantelit

Tee glögin kanssa naposteltavaksi suolaisenmakeita manteleita. Paahda kerralla koko pellillinen, sillä näihin iskee himo.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(300 g) kuorittuja manteleita
1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

2

Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.

1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Inkivääriä
1 1/2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
1 kpl
(300 g) kuorittuja manteleita
3

Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Pia Arnould
Julkaistu: 10.10.2018
Muokattu: 27.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g45 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa3 g24 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj220 1760
Energiaa kcal53 420

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Sormisuolaa

  • 1,5 tl Kanelia

  • 1 tl Inkivääriä

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g45 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa3 g24 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj220 1760
Energiaa kcal53 420

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Sormisuolaa

  • 1,5 tl Kanelia

  • 1 tl Inkivääriä

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.