Säädä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.
Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
53
220
3,0 g
0,3 g
5,6 g
5,6 g
0,4 g
0,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Sormisuolaa,
1,5 tl Kanelia,
1 tl Inkivääriä,
1 tl Jauhettua kardemummaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli