Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaisenmakeat joulumantelit

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee glögin kanssa naposteltavaksi suolaisenmakeita manteleita. Paahda kerralla koko pellillinen, sillä näihin iskee himo.

Ainekset

300 g
kuorittuja manteleita
1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
suolaa
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

2

Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.

1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Inkivääriä
1 1/2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
suolaa
300 g
kuorittuja manteleita
3

Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 13.10.2018
|
Muokattu: 27.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1116

21,0 g

1,6 g

8,4 g

8,0 g

5,1 g

9,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli