Suolaisenmakeat joulumantelit | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suolaisenmakeat joulumantelit
Play

Suolaisenmakeat joulumantelit

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee glögin kanssa naposteltavaksi suolaisenmakeita manteleita. Paahda kerralla koko pellillinen, sillä näihin iskee himo.

Ainekset

1 kpl
(300 g) kuorittuja manteleita
1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

2

Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.

1 rkl
Rypsiöljyä
3 rkl
Siirappia
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Inkivääriä
1 1/2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
1 kpl
(300 g) kuorittuja manteleita
3

Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 10.10.2018
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

220

53

3,0 g

0,3 g

5,6 g

5,6 g

0,4 g

0,6 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Sormisuolaa,

1,5 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli