Suolaisenmakeat joulumantelit

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

30 min

Tee glögin kanssa naposteltavaksi suolaisenmakeita manteleita. Paahda kerralla koko pellillinen, sillä näihin iskee himo.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 gkuorittuja manteleita
1 rklrypsiöljyä
3 rklsiirappia
1 1/2 tlsuolaa
1 1/2 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tljauhettua kardemummaa
1 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

  2. 2

    Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    3 rklsiirappia
    1 tljauhettua kardemummaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlinkivääriä
    1 1/2 tlkanelia
    1 1/2 tlsuolaa
    300 gkuorittuja manteleita
  3. 3

    Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä