Sushivokki

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Sushin ystävän vokissa on mausteena soijaa, wasabia ja silputtua inkivääriä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gbroilerin jauhelihaa
150 gkesäkurpitsaa
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplchili
1 rklsilputtua sushi-inkivääriä (säilyke)
2 rklöljyä
1 1/2 rklsoijakastiketta
2 tlwasabia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

keitettyä riisiä tai nuudelia

Valmistus

  1. 1

    Silppua chili ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi. Kuumenna öljy vokissa. Paista jauhelihaa, chiliä ja valkosipulia kunnes liha on kypsää. Lisää kesäkurpitsa paistamisen loppupuolella. Lisää lopuksi ja mausteet. Kuumenna ja tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Chili, 1 rkl Silputtua sushi-inkivääriä (säilyke), 2 tl Wasabia, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, Keitettyä riisiä tai nuudelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä