Suussasulava karamellikana
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Karamellikana on herkullisen makeaa ja saa makua inkivääristä, tähtianiksesta sekä kanelitangosta. Tarjoa kanakastike jasmiiniriisin kanssa.
| 530 g | (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| Karamellikastike | |
|---|---|
| 20 g | (3 cm:n pala) inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 2 kpl | tähtianista |
| 1 kpl | kanelitanko |
| Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 1 rkl | ruukku korianteria |
| jasmiiniriisiä | |
- 1.
Puolita kanat ja mausta ne kalakastikkeella. Anna marinoitua puoli tuntia huoneenlämmössä.
- 2.
Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja suikaloi chili.
- 3.
Ruskista kanojen pinnat öljyssä (½ rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä kanat lautaselle odottamaan. Huuhtele pannu.
- 4.
Sekoita öljy ja sokeri pannussa. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kun sokeri on liuennut, lisää inkivääri, chili ja sipulit, sekoita kevyesti.
- 5.
Lisää viini, soija, anikset ja kaneli. Anna kiehua, kunnes neste tiivistyy noin puoleen.
- 6.
Lisää kanat ja anna kastikkeen kiehua, kunnes kana on kypsää ja kastike on siirappimaisen paksua. Kääntele kanoja muutamia kertoja, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja niihin tulee kaunis väri.
- 7.
Koristele karamellikana korianterilla ja tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
Suussasulava karamellikana
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Karamellikana on herkullisen makeaa ja saa makua inkivääristä, tähtianiksesta sekä kanelitangosta. Tarjoa kanakastike jasmiiniriisin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 530 g | (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) |
| 1 rkl | kalakastiketta |
Karamellikastike | |
| 20 g | (3 cm:n pala) inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 2 kpl | tähtianista |
| 1 kpl | kanelitanko |
Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 1 rkl | ruukku korianteria |
| jasmiiniriisiä | |
Valmistus
- 1
Puolita kanat ja mausta ne kalakastikkeella. Anna marinoitua puoli tuntia huoneenlämmössä.
Määrä Ainesosa 530 g (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) 1 rkl kalakastiketta - 2
Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja suikaloi chili.
Määrä Ainesosa 20 g (3 cm:n pala) inkivääriä 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili - 3
Ruskista kanojen pinnat öljyssä (½ rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä kanat lautaselle odottamaan. Huuhtele pannu.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 4
Sekoita öljy ja sokeri pannussa. Kuumenna seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kun sokeri on liuennut, lisää inkivääri, chili ja sipulit, sekoita kevyesti.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 3/4 dl fariinisokeria - 5
Lisää viini, soija, anikset ja kaneli. Anna kiehua, kunnes neste tiivistyy noin puoleen.
Määrä Ainesosa 2 dl valkoviiniä 1 1/2 rkl soijakastiketta 2 kpl tähtianista 1 kpl kanelitanko - 6
Lisää kanat ja anna kastikkeen kiehua, kunnes kana on kypsää ja kastike on siirappimaisen paksua. Kääntele kanoja muutamia kertoja, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja niihin tulee kaunis väri.
- 7
Koristele karamellikana korianterilla ja tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl ruukku korianteria jasmiiniriisiä
Ravintosisältö
365
Energiaa kcal
1526
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
365
Energiaa kcal
1526
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jasmiiniriisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























