Syyskuun lakka-puolukkakiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Syyskuun lakka-puolukkakiisseli

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 l
Vettä
1/2 l
Puolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta
Suolaa
1 - 1 1/2 dl
Sokeria

suurukseen:

1 dl
Kylmää vettä
5 rkl
Perunajauhoja

lisäksi:

2 - 3 dl
Lakkoja
(sokeria)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.