Syyskuun lakka-puolukkakiisseli

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 lvettä
1/2 lpuolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta
suolaa
1 - 1 1/2 dlsokeria

Suurukseen:

1 dlkylmää vettä
5 rklperunajauhoja

Lisäksi:

2 - 3 dllakkoja
(sokeria)

Valmistus

  1. 1

    Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä