Syyskuun lakka-puolukkakiisseli
15 min

Nappaa talteen!
| 1 l | vettä |
| 1/2 l | puolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta |
| suolaa | |
| 1 - 1 1/2 dl | sokeria |
| Suurukseen: | |
|---|---|
| 1 dl | kylmää vettä |
| 5 rkl | perunajauhoja |
| Lisäksi: | |
| 2 - 3 dl | lakkoja |
| (sokeria) | |
- 1.
Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.
Syyskuun lakka-puolukkakiisseli
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1/2 l | puolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta |
| suolaa | |
| 1 - 1 1/2 dl | sokeria |
Suurukseen: | |
| 1 dl | kylmää vettä |
| 5 rkl | perunajauhoja |
Lisäksi: | |
| 2 - 3 dl | lakkoja |
| (sokeria) | |
Valmistus
- 1
Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























