Syyskuun lakka-puolukkakiisseli - Yhteishyvä

Syyskuun lakka-puolukkakiisseli

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Vettä
1/2 l
Puolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta
Suolaa
1 - 1 1/2 dl
Sokeria

SUURUKSEEN:

1 dl
Kylmää vettä
5 rkl
Perunajauhoja

LISÄKSI:

2 - 3 dl
Lakkoja
(sokeria)

Näin teet

1

Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa