Syyspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Syyspata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
1 1/4 tl
Suolaa
2 kpl
Sipulia
200 g
(n 4 kpl) porkkanaa
100 g
Lanttua
8 kpl
Perunaa
4 kpl
Laakerinlehteä
15 kpl
Maustepippuria
4 dl
Lihalientä

tarjoiluun:

Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nosta lihapalat kannellisen uuniastian pohjalle. Sekoita suola lihan joukkoon. Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele lanttu ja perunat. Sekoita lihojen joukkoon kasvikset, laakerinlehdet ja pippurit. Kaada kiehuva lihaliemi joukkoon ja nosta kansi päälle. Kypsennä pataa 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 2 1/2 tuntia. Tarkista kypsyys, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile puolukkasurvoksen ja salaatin kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.