Taateli-kahvikakku

Arvostele resepti
16 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kahvin ystävän taatelikakku maustetaan lorauksella kahvia. Vie herkullinen kakku ruokalahjaksi tai myyjäisiin, sillä se säilyy hyvin.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gkuivattuja pehmeitä taateleita
3 dlsokeria
1 1/2 dlvahvaa kahvia
400 gmargariinia
5 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 rklkardemummaa
2 tlvaniljasokeria
1 dlkermaa

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokerit ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi.

    MääräAinesosa
    400 gkuivattuja pehmeitä taateleita
    3 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 1/2 dlvahvaa kahvia
  2. 2

    Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    400 gmargariinia
  3. 3

    Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    2 tlleivinjauhetta
    5 dlvehnäjauhoja
    1 tlruokasoodaa
    1 rklkardemummaa
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1 dlkermaa
  4. 4

    Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    margariinia

Vinkki: Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa, Margariinia, Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä