Taateli-kahvikakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahvin ystävän taatelikakku maustetaan lorauksella kahvia. Vie herkullinen kakku ruokalahjaksi tai myyjäisiin, sillä se säilyy hyvin.
| 400 g | kuivattuja pehmeitä taateleita |
| 3 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 400 g | margariinia |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | kermaa |
| Vuokaan | |
|---|---|
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokerit ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi.
- 2.
Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- 3.
Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma.
- 4.
Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.
Taateli-kahvikakku
Kahvin ystävän taatelikakku maustetaan lorauksella kahvia. Vie herkullinen kakku ruokalahjaksi tai myyjäisiin, sillä se säilyy hyvin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kuivattuja pehmeitä taateleita |
| 3 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 400 g | margariinia |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | kermaa |
Vuokaan | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokerit ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi.
Määrä Ainesosa 400 g kuivattuja pehmeitä taateleita 3 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 1/2 dl vahvaa kahvia - 2
Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 400 g margariinia - 3
Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunaa 2 tl leivinjauhetta 5 dl vehnäjauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 rkl kardemummaa 1/2 dl kaakaojauhetta 1 dl kermaa - 4
Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.
Määrä Ainesosa korppujauhoja margariinia
Vinkki: Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.
Ravintosisältö
368
Energiaa kcal
1540
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
26,6 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
368
Energiaa kcal
1540
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
26,6 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa, Margariinia, Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























