Taateli-kahvikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kahvi taatelikakku

Taateli-kahvikakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Taatelikakku maistuu kahvin kera ja sopii ruokalahjaksikin. Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.

Ainekset

400 g
Kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
400 g
Margariinia
5 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 rkl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Kermaa

vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokeri ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi.

400 g
Kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
2

Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

400 g
Margariinia
3

Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma.

5 kpl
Kananmunaa
2 tl
Leivinjauhetta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
1 rkl
Kardemummaa
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Kermaa
4

Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.

Korppujauhoja
Margariinia
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 19.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1535

367

18,9 g

5,4 g

41,5 g

26,6 g

2,9 g

5,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Ruokasoodaa,

1 rkl Kardemummaa,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli