Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taateli-kahvikakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Kahvin ystävän taatelikakku maustetaan lorauksella kahvia. Vie herkullinen kakku ruokalahjaksi tai myyjäisiin, sillä se säilyy hyvin.

Ainekset

400 g
Kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
400 g
Margariinia
5 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 rkl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Kermaa

Vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokerit ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi.

400 g
Kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
2

Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

400 g
Margariinia
3

Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma.

5 kpl
Kananmunaa
2 tl
Leivinjauhetta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
1 rkl
Kardemummaa
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Kermaa
4

Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.

Korppujauhoja
Margariinia

Vinkki: Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

368

1540

18,9 g

5,4 g

41,8 g

26,6 g

2,9 g

5,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kardemummaa,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli