Tacopelti
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tacopelti valmistuu helposti uunissa. Kasviksilla täytetyt mehevät, mutta pinnalta rapeat tacot maistuvat guacamolen ja limeviipaleiden kanssa.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 230 g | (380/230g, 1 tlk) kidneypapuja |
| 140 g | (165/140 g, 1 prk) maissia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 320 g | (8 kpl) vehnätortilloja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) guacamolea |
| 1 kpl | lime |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna korianteri. Valuta ja huuhtele pavut sekä maissi.
- 2.
Kuullota sipuleita ja paprikaa öljyssä pannulla. Lisää korianteri, pavut, maissi, tomaattipyree, maustepussi ja vesi pannulle. Sekoita hyvin ja paista noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi juustoraaste joukkoon.
- 3.
Aseta tortillat kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele tortillojen puolikkaille öljyä (1 rkl). Levitä täyte öljyttyjen puolikkaiden päälle ja taita tortillat kahtia. Paina reunat kevyesti kiinni. Sivele tortillojen pinnat öljyllä (1 rkl). Paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
- 4.
Anna tacojen hieman jäähtyä ja puolita kolmioiksi. Tarjoa guacamolen ja limeviipaleiden kanssa.
Tacopelti
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Tacopelti valmistuu helposti uunissa. Kasviksilla täytetyt mehevät, mutta pinnalta rapeat tacot maistuvat guacamolen ja limeviipaleiden kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 230 g | (380/230g, 1 tlk) kidneypapuja |
| 140 g | (165/140 g, 1 prk) maissia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 320 g | (8 kpl) vehnätortilloja |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) guacamolea |
| 1 kpl | lime |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna korianteri. Valuta ja huuhtele pavut sekä maissi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika 1/2 kpl ruukkua korianteria 230 g (380/230g, 1 tlk) kidneypapuja 140 g (165/140 g, 1 prk) maissia - 2
Kuullota sipuleita ja paprikaa öljyssä pannulla. Lisää korianteri, pavut, maissi, tomaattipyree, maustepussi ja vesi pannulle. Sekoita hyvin ja paista noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi juustoraaste joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 3 rkl (1 prk) tomaattipyreetä 36 g (1 ps) tacomausteseosta 1 1/2 dl vettä 150 g (1 ps) juustoraastetta - 3
Aseta tortillat kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele tortillojen puolikkaille öljyä (1 rkl). Levitä täyte öljyttyjen puolikkaiden päälle ja taita tortillat kahtia. Paina reunat kevyesti kiinni. Sivele tortillojen pinnat öljyllä (1 rkl). Paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Anna tacojen hieman jäähtyä ja puolita kolmioiksi. Tarjoa guacamolen ja limeviipaleiden kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) guacamolea 1 kpl lime
Ravintosisältö
9
Energiaa kcal
36
Energiaa kj
0,9 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
9
Energiaa kcal
36
Energiaa kj
0,9 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl paprika, 0.5 kpl ruukkua korianteria, 230 g (380/230g, 1 tlk) kidneypapuja, 140 g (165/140 g, 1 prk) maissia, 3 rkl (1 prk) tomaattipyreetä, 36 g (1 ps) tacomausteseosta, 1.5 dl vettä, 150 g (1 ps) juustoraastetta, 320 g (8 kpl) vehnätortilloja, 2 rkl rypsiöljyä, 200 g (1 rs) guacamolea, 1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























