Tacopiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tacopiirakan täytteenä on mausteista jauhelihaa ja raikasta tomaattisalsaa. Pinta mehevöitetään kermaviilillä ja juustolla. Piirakka sopii mainiosti esimerkiksi illanistujaisiin.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 28 g | (1 ps) taco-mausteseosta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | paprika |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Nypi kulhossa huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola hiutalemaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinapalloksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 30 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voit muotoilla pohjan myös leivinpaperin päälle uunipellille pizzapohjan tapaan. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella ja suolalla. Hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Jos jauheliha kuivuu, lisää joukkoon ½ dl vettä.
- 3.
Ota jauhelihapannu liedeltä. Huuhtele ja kuutioi paprika. Sekoita paprika ja tomaattisalsa jauhelihaan.
- 4.
Kaada lihaseos pohjan päälle. Levitä päälle kermaviili ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- 5.
Paista piirakkaa 225-asteissa uunissa noin 40 minuuttia. Jos juusto tummuu, peitä piirakka leivinpaperilla.
Tacopiirakka
Tacopiirakan täytteenä on mausteista jauhelihaa ja raikasta tomaattisalsaa. Pinta mehevöitetään kermaviilillä ja juustolla. Piirakka sopii mainiosti esimerkiksi illanistujaisiin.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 28 g | (1 ps) taco-mausteseosta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | paprika |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Nypi kulhossa huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola hiutalemaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinapalloksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 30 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voit muotoilla pohjan myös leivinpaperin päälle uunipellille pizzapohjan tapaan. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 5 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 4 rkl kylmää vettä - 2
Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella ja suolalla. Hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Jos jauheliha kuivuu, lisää joukkoon ½ dl vettä.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 28 g (1 ps) taco-mausteseosta 1 tl suolaa - 3
Ota jauhelihapannu liedeltä. Huuhtele ja kuutioi paprika. Sekoita paprika ja tomaattisalsa jauhelihaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl paprika 300 g (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa - 4
Kaada lihaseos pohjan päälle. Levitä päälle kermaviili ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 150 g (1 ps) juustoraastetta - 5
Paista piirakkaa 225-asteissa uunissa noin 40 minuuttia. Jos juusto tummuu, peitä piirakka leivinpaperilla.
Lisää täytteeseen halutessasi ruukullinen hienonnettua korianteria ja koristele piirakka maissilastuilla.
Ravintosisältö
374
Energiaa kcal
1568
Energiaa kj
25,9 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
374
Energiaa kcal
1568
Energiaa kj
25,9 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 28 g (1 ps) taco-mausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























