Taikinoitu juuresruukku

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 kplperunaa
2 kplporkkanaa
2 kplpalsternakkaa
1/2 kpllanttua
pala purjoa
2 rklöljyä
1 kpllaakerinlehti
muutama timjaminoksa tai 1 tl kuivattua timjamia
4 dlkasvislientä
2 rkltomaattisosetta
1 tlsuolaa
2 kplvoitaikinalevyä

Voiteluun

1 kplmuna

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista juureksia hetki kevyesti öljyssä. Lisää laakerinlehti, timjaminoksat, kasvisliemi, tomaattisose sekä suola. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Jaa juurekset neljään uuninkestävään ruukkuun tai kahvikuppiin. Jaa voitaikinalevyt kahtia ja kauli levyistä hieman suuremmat palat. Aseta voitaikinapalat ruukkujen kansiksi. Älä venytä taikinaa liikaa, koska se kutistuu paistettaessa. Voitele pinnat munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile juuresruukut höyryävän kuumina.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä