Taikinoitu juuresruukku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Taikinoitu juuresruukku

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

5 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Palsternakkaa
1/2 kpl
Lanttua
Pala purjoa
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Laakerinlehti
Muutama timjaminoksa tai 1 tl kuivattua timjamia
4 dl
Kasvislientä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Suolaa
2 kpl
Voitaikinalevyä

voiteluun

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista juureksia hetki kevyesti öljyssä. Lisää laakerinlehti, timjaminoksat, kasvisliemi, tomaattisose sekä suola. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Jaa juurekset neljään uuninkestävään ruukkuun tai kahvikuppiin. Jaa voitaikinalevyt kahtia ja kauli levyistä hieman suuremmat palat. Aseta voitaikinapalat ruukkujen kansiksi. Älä venytä taikinaa liikaa, koska se kutistuu paistettaessa. Voitele pinnat munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile juuresruukut höyryävän kuumina.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.