Tapenade - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tapenade

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
Pari anjovisfileetä
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl
Kapriksia
2 tl
Dijonsinappia
Mustapippuria
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Konjakkia halutessasi

Näin teet

1

Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.5.2019