Tapenade | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tapenade

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
Pari anjovisfileetä
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl
Kapriksia
2 tl
Dijonsinappia
Mustapippuria
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Konjakkia halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.