Tapenade
15 min

Nappaa talteen!
| 2 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| pari anjovisfileetä | |
| 1 - 2 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 tl | dijonsinappia |
| mustapippuria | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
- 1.
Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.
Tapenade
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| pari anjovisfileetä | |
| 1 - 2 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 tl | dijonsinappia |
| mustapippuria | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
Valmistus
- 1
Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












