Tapenade

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlmustia kivettömiä oliiveja
pari anjovisfileetä
1 - 2 kplmurskattua valkosipulin kynttä
2 rklkapriksia
2 tldijonsinappia
mustapippuria
1/2 dloliiviöljyä
2 rklkonjakkia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä