Tapenade
15 min

Nappaa talteen!
| 2 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| pari anjovisfileetä | |
| 1 - 2 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 tl | dijonsinappia |
| mustapippuria | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
- 1.
Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.
Tapenade
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| pari anjovisfileetä | |
| 1 - 2 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 tl | dijonsinappia |
| mustapippuria | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
Valmistus
- 1
Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























