Täytetty naudanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetty naudanfilee

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Lihaa, mozzarellaa, yrttejä ja suppilovahverokastiketta. Täytetty naudanfilee valmistuu mutkattomasti uunissa ja sopii vaikkapa viikonlopun paremmaksi ateriaksi. Keitä lisäksi perunoita ja valmista kevyt salaatti.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Naudan sisäfilee, n. 1,5 kg

täyte

1 kpl
Tuore mozzarellajuusto, noin. 150 g
25 g
Voita
3 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 - 3 rkl
Sinappi-kurkkusalaattia
1 dl
Tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa, timjamia ja lipstikkaa

pinnalle

1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta

suppilovahverokastike

1/2 l
Suppilovahveroita
25 g
Voita tai margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Liha- tai paistolientä
(kermaa)
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaihe 1Puhdista kokonainen filee kostealla paperilla pyyhkien. Poista paksut pintakalvot. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi.Halkaise filee toiselta sivulta terävällä veitsellä kuten kirja. Levitä täyte keskelle ja sulje filee.Voitele fileen pinta öljyllä. Lisää mausteet kädellä sivellen. Sulje liha folioon ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.Sido filee kutistetulla narulla, esim. kalastajalangalla kiinni. Voit käyttää myös hammastikkuja lihan kiinnittämiseen.

Kastike

Silppua puhdistetut sienet paistinpannuun ja kypsennä voissa. Lisää jauhot. sekoita ja lisää vähitellen liemi. Keitä 5-10 minuuttia. Lisää kermaa, jos haluat.Mausta kastike suolalla ja tarjoa fileen lisänä. Keitä lisäksi perunoita ja valmista kevyt salaatti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.