Täytetty naudanfilee

Lihaa, mozzarellaa, yrttejä ja suppilovahverokastiketta. Täytetty naudanfilee valmistuu mutkattomasti uunissa ja sopii vaikkapa viikonlopun paremmaksi ateriaksi. Keitä lisäksi perunoita ja valmista kevyt salaatti.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnaudan sisäfilee, n. 1,5 kg

Täyte

1 kpltuore mozzarellajuusto, noin. 150 g
25 gvoita
3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
2 - 3 rklsinappi-kurkkusalaattia
1 dltuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa, timjamia ja lipstikkaa

Pinnalle

1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippurirouhetta

Suppilovahverokastike

1/2 lsuppilovahveroita
25 gvoita tai margariinia
2 rklvehnäjauhoja
4 dlliha- tai paistolientä
(kermaa)
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Vaihe 1Puhdista kokonainen filee kostealla paperilla pyyhkien. Poista paksut pintakalvot. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi.Halkaise filee toiselta sivulta terävällä veitsellä kuten kirja. Levitä täyte keskelle ja sulje filee.Voitele fileen pinta öljyllä. Lisää mausteet kädellä sivellen. Sulje liha folioon ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.Sido filee kutistetulla narulla, esim. kalastajalangalla kiinni. Voit käyttää myös hammastikkuja lihan kiinnittämiseen.

    Kastike

    Silppua puhdistetut sienet paistinpannuun ja kypsennä voissa. Lisää jauhot. sekoita ja lisää vähitellen liemi. Keitä 5-10 minuuttia. Lisää kermaa, jos haluat.Mausta kastike suolalla ja tarjoa fileen lisänä. Keitä lisäksi perunoita ja valmista kevyt salaatti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025