Täytetyt sitruunat
15 min

Nappaa talteen!
| 4 kpl | suurta sitruunaa |
| 1 kpl | valkuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 - 3 rkl | sitruunan mehua |
| 1 dl | kermaa |
- 1.
Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa sitruunasta lakki pois. Poista hedelmäliha veitsen ja lusikan avulla. Säästä sitruunanmehu. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot toisiinsa ja lisää sitruunanmehu.Leikkaa pohja tasaiseksi. Varo leikkaamasta pohjaan aukkoa. Täytä sitruunat vaahdolla ja pakasta vähintään viisi tuntia. Ota sitruunat sulamaan hetki ennen tarjoilua. Koristele vihreällä. Tarjoile.
Täytetyt sitruunat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | suurta sitruunaa |
| 1 kpl | valkuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 - 3 rkl | sitruunan mehua |
| 1 dl | kermaa |
Valmistus
- 1
Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa sitruunasta lakki pois. Poista hedelmäliha veitsen ja lusikan avulla. Säästä sitruunanmehu. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot toisiinsa ja lisää sitruunanmehu.Leikkaa pohja tasaiseksi. Varo leikkaamasta pohjaan aukkoa. Täytä sitruunat vaahdolla ja pakasta vähintään viisi tuntia. Ota sitruunat sulamaan hetki ennen tarjoilua. Koristele vihreällä. Tarjoile.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












