Täytetyt taatelit

arvosana5/5

(3)arviota
20 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Täytetyt taatelit sopivat niin alkupalaksi kuin herkutteluun. Mehevät medjoul-taatelit ovat täydellisiä sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa nautittuna.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g (1 pkt, noin 20 kpl) tuoreita taateleita (medjoul)

Vuohenjuusto-pähkinätäyte (20 taateliin)

180 g(1 pkt) vuohenjuustoa
40 g (½ ps) saksanpähkinöitä
2 tljuoksevaa hunajaa

Suklaa-maapähkinävoitäyte (20 taateliin)

3/4 dlrapeaa maapähkinävoita
200 gtummaa suklaata
2 rklsuolattuja maapähkinöitä
1/4 tlsormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee taateleihin pitkittäisviilto ja poista kivet. Täytä taatelit valitsemallasi täytteellä.

    MääräAinesosa
    400 g (1 pkt, noin 20 kpl) tuoreita taateleita (medjoul)
  2. 2

    Jaa vuohenjuusto niin moneen palaan kuin paketissa on taateleita. Paina juusto ja saksanpähkinä taatelin keskelle. Valuta hunajaa päälle.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) vuohenjuustoa
    40 g (½ ps) saksanpähkinöitä
    2 tljuoksevaa hunajaa
  3. 3

    Täytä taatelit maapähkinävoilla. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kasta taatelit suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle lautaselle. Rouhi pähkinät ja ripottele taateleiden päälle. Viimeistele sormisuolalla. Nosta taatelit jääkaappiin vähintään 5 minuutiksi, kunnes suklaa on jähmettynyt.

    MääräAinesosa
    3/4 dlrapeaa maapähkinävoita
    200 gtummaa suklaata
    2 rklsuolattuja maapähkinöitä
    1/4 tlsormisuolaa

Vuohenjuuston tilalle sopii fetajuusto ja saksanpähkinöiden tilalle pistaasit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.11.2025
|
Päivitetty: 17.11.2025

Samankaltaisia reseptejä