Täytetyt taatelit
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytetyt taatelit sopivat niin alkupalaksi kuin herkutteluun. Mehevät medjoul-taatelit ovat täydellisiä sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa nautittuna.
| 400 g | (1 pkt, noin 20 kpl) tuoreita taateleita (medjoul) |
| Vuohenjuusto-pähkinätäyte (20 taateliin) | |
|---|---|
| 180 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 40 g | (½ ps) saksanpähkinöitä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| Suklaa-maapähkinävoitäyte (20 taateliin) | |
| 3/4 dl | rapeaa maapähkinävoita |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 rkl | suolattuja maapähkinöitä |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
- 1.
Tee taateleihin pitkittäisviilto ja poista kivet. Täytä taatelit valitsemallasi täytteellä.
- 2.
Jaa vuohenjuusto niin moneen palaan kuin paketissa on taateleita. Paina juusto ja saksanpähkinä taatelin keskelle. Valuta hunajaa päälle.
- 3.
Täytä taatelit maapähkinävoilla. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kasta taatelit suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle lautaselle. Rouhi pähkinät ja ripottele taateleiden päälle. Viimeistele sormisuolalla. Nosta taatelit jääkaappiin vähintään 5 minuutiksi, kunnes suklaa on jähmettynyt.
Täytetyt taatelit sopivat niin alkupalaksi kuin herkutteluun. Mehevät medjoul-taatelit ovat täydellisiä sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa nautittuna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt, noin 20 kpl) tuoreita taateleita (medjoul) |
Vuohenjuusto-pähkinätäyte (20 taateliin) | |
| 180 g | (1 pkt) vuohenjuustoa |
| 40 g | (½ ps) saksanpähkinöitä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
Suklaa-maapähkinävoitäyte (20 taateliin) | |
| 3/4 dl | rapeaa maapähkinävoita |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 rkl | suolattuja maapähkinöitä |
| 1/4 tl | sormisuolaa |
Valmistus
- 1
Tee taateleihin pitkittäisviilto ja poista kivet. Täytä taatelit valitsemallasi täytteellä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt, noin 20 kpl) tuoreita taateleita (medjoul) - 2
Jaa vuohenjuusto niin moneen palaan kuin paketissa on taateleita. Paina juusto ja saksanpähkinä taatelin keskelle. Valuta hunajaa päälle.
Määrä Ainesosa 180 g (1 pkt) vuohenjuustoa 40 g (½ ps) saksanpähkinöitä 2 tl juoksevaa hunajaa - 3
Täytä taatelit maapähkinävoilla. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kasta taatelit suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle lautaselle. Rouhi pähkinät ja ripottele taateleiden päälle. Viimeistele sormisuolalla. Nosta taatelit jääkaappiin vähintään 5 minuutiksi, kunnes suklaa on jähmettynyt.
Määrä Ainesosa 3/4 dl rapeaa maapähkinävoita 200 g tummaa suklaata 2 rkl suolattuja maapähkinöitä 1/4 tl sormisuolaa
Vuohenjuuston tilalle sopii fetajuusto ja saksanpähkinöiden tilalle pistaasit.
Ravintosisältö
158
Energiaa kcal
662
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
13,6 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
158
Energiaa kcal
662
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
13,6 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























