Täytetyt tuulihatut

Arvostele resepti
35 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina:

100 gmargariinia tai voita
2 dlvettä
1 1/2 dlvehnäjauhoja
3 kplkeskikokoista kananmunaa

Katkaraputäyte:

150 gsmetanaa
2 rklmajoneesia
1 - 2 tlsitruunamehua
1 - 1 1/2 rklruohosipulisilppua
100 gpakastekatkarapuja

Sinihomejuusto-pähkinätäyte:

50 gsinihomejuustoa
1/2 dlhasselpähkinärouhetta
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 rklmaitoa tai kermaa
2 rklpersiljasilppua

Sienitäyte:

1 dlliotettuja ja valutettuja suolasieniä
2 dlkuohukermaa vaahdotettuna
75 granskankermaa
1/2 kplsalaattisipuli pieneksi silputtuna
2 rklpersiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna rasva ja vesi. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se irtoaa hyvin kattilan pohjasta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nostele lusikalla tai pursota taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä eri täyttein. Valmista täytteet sekoittamalla kunkin reseptin aineet keskenään.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä