Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt tuulihatut

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta

Ainekset

Taikina:

100 g
Margariinia tai voita
2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keskikokoista kananmunaa

Katkaraputäyte:

150 g
Smetanaa
2 rkl
Majoneesia
1 - 2 tl
Sitruunamehua
1 - 1 1/2 rkl
Ruohosipulisilppua
100 g
Pakastekatkarapuja

Sinihomejuusto-pähkinätäyte:

50 g
Sinihomejuustoa
1/2 dl
Hasselpähkinärouhetta
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
Maitoa tai kermaa
2 rkl
Persiljasilppua

Sienitäyte:

1 dl
Liotettuja ja valutettuja suolasieniä
2 dl
Kuohukermaa vaahdotettuna
75 g
Ranskankermaa
1/2 kpl
Salaattisipuli pieneksi silputtuna
2 rkl
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna rasva ja vesi. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se irtoaa hyvin kattilan pohjasta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nostele lusikalla tai pursota taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä eri täyttein. Valmista täytteet sekoittamalla kunkin reseptin aineet keskenään.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.