Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä
Ainekset
Valmistus
Huuhdo riisi hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kaada riisi kattilaan ja kaada päälle 4 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin vielä hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Älä avaa kantta.
Liuota sokeri ja suola viinietikkaan. Sekoita liemi riisiin leikkaavin liikkein.
Hienonna savukala haarukalla. Lisää majoneesi. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
Puolita merileväarkit. Levitä riisi vinottain puolikkaan merileväarkin vasempaan reunaan. Sipaise riisille vähän wasabia. Lisää kasvikset ja lohitahna. Kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta leväarkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
237
993
13,7 g
1,8 g
22,2 g
3,4 g
1,6 g
5,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
paketti leväarkkeja,
Wasabitahnaa,
Soijakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli