Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä
45 min

Nappaa talteen!
Temakit eli sushitötteröt ovat susheista helppotekoisimpia. Voit tarjota ne valmiiksi käärittyinä tai antaa jokaisen ruokailijan kääriä temakit itse pöydässä.
| 250 g | sushiriisiä |
| 3 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 | paketti leväarkkeja |
| Lohitahna | |
|---|---|
| 200 g | lämminsavulohta |
| 1 dl | majoneesia |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | porkkana |
| Tarjoiluun | |
| wasabitahnaa | |
| soijakastiketta | |
- 1.
Huuhdo riisi hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kaada riisi kattilaan ja kaada päälle 4 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin vielä hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Älä avaa kantta.
- 2.
Liuota sokeri ja suola viinietikkaan. Sekoita liemi riisiin leikkaavin liikkein.
- 3.
Hienonna savukala haarukalla. Lisää majoneesi. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
- 4.
Puolita merileväarkit. Levitä riisi vinottain puolikkaan merileväarkin vasempaan reunaan. Sipaise riisille vähän wasabia. Lisää kasvikset ja lohitahna. Kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta leväarkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa.
Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä
Temakit eli sushitötteröt ovat susheista helppotekoisimpia. Voit tarjota ne valmiiksi käärittyinä tai antaa jokaisen ruokailijan kääriä temakit itse pöydässä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | sushiriisiä |
| 3 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 | paketti leväarkkeja |
Lohitahna | |
| 200 g | lämminsavulohta |
| 1 dl | majoneesia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | porkkana |
Tarjoiluun | |
| wasabitahnaa | |
| soijakastiketta | |
Valmistus
- 1
Huuhdo riisi hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kaada riisi kattilaan ja kaada päälle 4 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin vielä hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Älä avaa kantta.
Määrä Ainesosa 250 g sushiriisiä - 2
Liuota sokeri ja suola viinietikkaan. Sekoita liemi riisiin leikkaavin liikkein.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 2 rkl sokeria 3 rkl riisiviinietikkaa - 3
Hienonna savukala haarukalla. Lisää majoneesi. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 200 g lämminsavulohta 1 dl majoneesia 1 kpl avokado 1 kpl paprika 1 kpl porkkana - 4
Puolita merileväarkit. Levitä riisi vinottain puolikkaan merileväarkin vasempaan reunaan. Sipaise riisille vähän wasabia. Lisää kasvikset ja lohitahna. Kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta leväarkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa.
Määrä Ainesosa 1 paketti leväarkkeja wasabitahnaa soijakastiketta
Ravintosisältö
237
Energiaa kcal
993
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
993
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, paketti leväarkkeja, Wasabitahnaa, Soijakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























