Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Temakit eli sushitötteröt ovat susheista helppotekoisimpia. Voit tarjota ne valmiiksi käärittyinä tai antaa jokaisen ruokailijan kääriä temakit itse pöydässä.

Ainekset

250 g
Sushiriisiä
3 rkl
Riisiviinietikkaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 kpl
Leväarkkeja

lohitahna

200 g
Lämminsavulohta
1 dl
Majoneesia

lisäksi

1 kpl
Paprika
1 kpl
Avokado
1 kpl
Porkkana

tarjoiluun

Wasabitahnaa
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhdo riisi hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kaada riisi kattilaan ja kaada päälle 4 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin vielä hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Älä avaa kantta.

Liuota sokeri ja suola viinietikkaan. Sekoita liemi riisiin leikkaavin liikkein.

Hienonna savukala haarukalla. Lisää majoneesi. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.

Puolita merileväarkit. Levitä riisi vinottain puolikkaan merileväarkin vasempaan reunaan. Sipaise riisille vähän wasabia. Lisää kasvikset ja lohitahna. Kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta leväarkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.12.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

993

237

13,7 g

1,8 g

22,2 g

3,4 g

1,6 g

5,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 paketti Leväarkkeja,

Wasabitahnaa,

Soijakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli