Jauha lohi lihamyllyllä tai tehosekoittimessa.
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon sipulirenkaat, etikka, suola ja sokeri. Anna marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
Sekoita fajita-mausteseos jauhettuun loheen. Muotoile massasta kostutetuilla käsillä neljä pihviä. Paista öljyssä pannulla tai grillin parilatasolla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Laita pihvien päälle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa hieman.
Halkaise sämpylät. Grillaa niihin kaunis väri. Sivele sämpylän puolikkaille majoneesia.
Valuta punasipuli. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, pihvit, salaatinlehdet ja sipuli. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit valmistaa avokadomajoneesin myös itse. Sekoita yksi murskattu avokado, puoli desiä majoneesia ja yksi murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
496
2075
34,5 g
5,8 g
14,5 g
4,3 g
1,8 g
30,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
viipaletta cheddaria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli