Thai-kalakeitto

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min

Thaimaalaisessa kalakeitossa on chiliä, inkivääriä ja kookosmaitoa. Keitto syntyy helposti pakastelohesta ja -katkaravuista sekä wokkivihanneksista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastelohikuutioita
180 gpakastekatkarapuja
1 kpl(500 g) itämaisia wokvihanneksia
2 cmpala inkivääriä
1 - 2 kplpunaista chiliä
6 dlvettä
2 kplkalaliemikuutiota
1 kpl(400 g) kookosmaitoa
1 - 2 kpllimetin mehu
sokeria
suolaa
basilikaa, tilliä tai korianteria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi Silppua chilit, poista siemenet ja raasta inkivääri. Lisää veteen chilit ja inkivääri. Keitä hetki. Lisää liemikuutiot, kookosmaito, kasvikset ja lohikuutiot. Anna kiehua 3 minuuttia. Mausta limetinmehulla, sokerilla ja suolalla. Lisää katkaravut ja kuumenna keitto kiehuvaksi, älä keitä. Ota kattila liedeltä ja peitä kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Silppua pinnalle basilikaa, tilliä tai korianteria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm Pala inkivääriä, Punaista chiliä, 6 dl Vettä, Limetin mehu, Sokeria, Suolaa, Basilikaa, tilliä tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä