Thailohikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Itämainen lohikeitto ja sen liemi saa makua currytahnasta ja kaffirlimetinlehdistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
2 rklpunaista currytahnaa
2 tlöljyä
1 lkana- tai kalalientä
500 gpakastekasvissuikaleita
1 dlpakasteherneitä
6 kplkaffirlimetin lehteä
2 rkllimettimehua
tuoretta korianteria, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kala. Kuullota currytahnaa hetki öljyssä kattilassa.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    2 rklpunaista currytahnaa
    2 tlöljyä
  2. 2

    Lisää liemi ja kaffirlimetin lehdet, anna kiehua pari minuuttia. Lisää kasvikset ja kala. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lkana- tai kalalientä
    6 kplkaffirlimetin lehteä
    500 gpakastekasvissuikaleita
    1 dlpakasteherneitä
    400 glohifileetä
  3. 3

    Mausta liemi limettimehulla ja ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    2 rkllimettimehua
    tuoretta korianteria, halutessasi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Punaista currytahnaa, Kaffirlimetin lehteä, 2 rkl Limettimehua, Tuoretta korianteria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä