Thaimaalainen pyttipannu
Annokset
4
Ruokavalio
Ainekset
1 l
Keitettyä riisiä
1/2 dl
Öljyä
1 kpl
Pieni purjo tai nippu kevätsipuleita
200 g
Siitakesieniä
1 - 2 rkl
Kala- tai osterikastiketta
1 - 2 rkl
Hunajaa tai ruokosokeria
1 tl
Tabascoa
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä
LISÄKSI:
4 - 5 kpl
Banaania
200 g
Kypsää lihaa, kalaa tai katkarapuja
Paprikaa
KORISTELUUN:
Paahdettuja tai öljyssä paistettuja maapähkinöitä
Näin teet
1
Huuhdo tai puhdista sienet. Halkaise niistä suurimmat. Hienonna sipuli.Kuumenna vokkipannu ja lisää siihen öljy. Kypsennä sienet ja sipulisilppu koko ajan sekoittaen. Lisää riisi ja anna ruskistua hiukan. Mausta seos huolella.Kuori ja viipaloi banaanit. Kypsennä viipaleet erikseen öljyssä paistinpannussa ja lisää riisin sekaan.Lisää joukkoon vielä kypsää, kuutioitua lihaa tai kalaa, katkarapuja ja hienonnettua paprikaa. Kuumenna ja sekoita. Koristele.Tarjoa suoraan vokista.
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 15.5.2019