Tillipesto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tillipesto

Kappaleita
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Tillistä valmistettu pesto on monikäyttöinen ja helppo valmistaa. Tarjoile uusien perunoiden, pastan, kalan, grillikasvisten tai salaatin kastikkeena.
Jaa Somessa

Ainekset

60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
parmesaanijuustoa
1 dl
kuorittuja manteleita
2 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Pestokastike säilyy jääkaapissa puhtaassa, suljetussa lasipurkissa noin viikon. Jos käytät ensin vain osan pestosta, lisää purkkiin öljyä niin, että kastike peittyy. Öljypinnan ansiosta pesto säilyy paremmin.

Näin teet

1

Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.

60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
parmesaanijuustoa
2

Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli ja juusto. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.

1 dl
kuorittuja manteleita
60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
3

Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.6.2009
Muokattu: 11.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa54 g216 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj2136 8542
Energiaa kcal510 2041

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl parmesaanijuustoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa54 g216 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj2136 8542
Energiaa kcal510 2041

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl parmesaanijuustoa

Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.