Tillipesto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Kappaletta

15 min

Tillipesto surautetaan tillistä, manteleista, parmesaanista ja öljystä. Kauniin vihreä ja helppo kastike maistuu niin perunoiden, pastan, kasvisten kuin kalankin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 dlparmesaanijuustoa
60 gtilliä
1 dlkuorittuja manteleita
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta juusto.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlparmesaanijuustoa
  2. 2

    Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli, juusto, suola ja pippuri. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlkuorittuja manteleita
    60 gtilliä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 dlrypsiöljyä

Vinkki: Pestokastike säilyy jääkaapissa puhtaassa, suljetussa lasipurkissa noin viikon. Jos käytät ensin vain osan pestosta, lisää purkkiin öljyä niin, että kastike peittyy. Öljypinnan ansiosta pesto säilyy paremmin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä