Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.
Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli ja juusto. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Pestokastike säilyy jääkaapissa puhtaassa, suljetussa lasipurkissa noin viikon. Jos käytät ensin vain osan pestosta, lisää purkkiin öljyä niin, että kastike peittyy. Öljypinnan ansiosta pesto säilyy paremmin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
510
2136
54,0 g
3,3 g
2,0 g
1,3 g
2,5 g
5,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl parmesaanijuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli