Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.
Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli ja juusto. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Pestokastike säilyy jääkaapissa puhtaassa, suljetussa lasipurkissa noin viikon. Jos käytät ensin vain osan pestosta, lisää purkkiin öljyä niin, että kastike peittyy. Öljypinnan ansiosta pesto säilyy paremmin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2136
510
54,0 g
3,3 g
2,0 g
1,3 g
2,5 g
5,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl parmesaanijuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli