Tilliraidoitettu savukirjolohifilee

Arvostele resepti
12 Annosta

15 min

Valmis savukirjolohifilee on helppo ja herkullinen tarjottava noutopöydässä. Viimeistele esillepano ja maku raikkaalla tilligremolatalla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Tilligremolata

3 kplruukkua tilliä
1 kplruukku persiljaa
1 kplvalkosipulinkynsi kuorittuna
1 kplsitruunan kuori raastettuna
1/4 dlsitruunamehua
1 1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
ripaus mustapippuria
700 g (1 kpl) savukirjolohifilee

Valmistus

  1. 1

    Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä kastike tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku persiljaa
    ripaus mustapippuria
    1 kplvalkosipulinkynsi kuorittuna
    1 kplsitruunan kuori raastettuna
    1/4 dlsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlrypsiöljyä
    3 kplruukkua tilliä
  2. 2

    Nosta kala tarjoiluastialle. Lusikoi kastike pursotuspussiin ja pursota kalalle raitoja. Tarjoa loppu kastike kulhosta.

    MääräAinesosa
    700 g (1 kpl) savukirjolohifilee

Vinkki: Laita muutama kylmäkalle folioon, sujauta pöytäliinan alle ja nosta kalavati päälle. Näin kala säilyy paremmin noutopöydässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.4.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä