Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tilliraidoitettu savukirjolohifilee

Tilliraidoitettu savukirjolohifilee

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Valmis savukirjolohifilee on helppo ja herkullinen tarjottava noutopöydässä. Viimeistele esillepano ja maku raikkaalla tilligremolatalla.

Ainekset

Tilligremolata

3 kpl
ruukkua tilliä
1 kpl
ruukku persiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi kuorittuna
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
1/4 dl
sitruunamehua
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
700 g
(1 kpl) savukirjolohifilee

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä kastike tasaiseksi.

1 kpl
ruukku persiljaa
ripaus mustapippuria
1 kpl
valkosipulinkynsi kuorittuna
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
1/4 dl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
3 kpl
ruukkua tilliä
2

Nosta kala tarjoiluastialle. Lusikoi kastike pursotuspussiin ja pursota kalalle raitoja. Tarjoa loppu kastike kulhosta.

700 g
(1 kpl) savukirjolohifilee

Vinkki: Laita muutama kylmäkalle folioon, sujauta pöytäliinan alle ja nosta kalavati päälle. Näin kala säilyy paremmin noutopöydässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
|
Muokattu: 14.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1007

22,8 g

3,5 g

0,1 g

10,1 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli