Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tilliraidoitettu savukirjolohifilee

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Valmis savukirjolohifilee on helppo ja herkullinen tarjottava noutopöydässä. Viimeistele esillepano ja maku raikkaalla tilligremolatalla.

Ainekset

Tilligremolata

3
ruukkua tilliä
1
ruukku persiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi kuorittuna
1
sitruunan kuori raastettuna
1/4 dl
sitruunamehua
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
600 - 1000 g
(1 kpl) savukirjolohifilee

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä kastike tasaiseksi.

1
ruukku persiljaa
ripaus mustapippuria
1 kpl
valkosipulinkynsi kuorittuna
1
sitruunan kuori raastettuna
1/4 dl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
3
ruukkua tilliä
2

Nosta kala tarjoiluastialle. Lusikoi kastike pursotuspussiin ja pursota kalalle raitoja. Tarjoa loppu kastike kulhosta.

600 - 1000 g
(1 kpl) savukirjolohifilee

Vinkki: Laita muutama kylmäkalle folioon, sujauta pöytäliinan alle ja nosta kalavati päälle. Näin kala säilyy paremmin noutopöydässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1258

27,7 g

4,7 g

0,1 g

14,4 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä,

ruukku persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli