Tiramisukeksit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo tiramisua varten omat savoiardi-keksit. Pursota kuohkeasta taikinasta tankoja, paista kymmenisen minuuttia ja anna keksien kuivua uunin jälkilämmössä samaan tapaan kuin marenkeja tehdessä.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 rkl | mantelijauhetta |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja mantelijauhe keskenään.
- 2.
Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.
- 3.
Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
- 4.
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutama tunti.
Tiramisukeksit
Leivo tiramisua varten omat savoiardi-keksit. Pursota kuohkeasta taikinasta tankoja, paista kymmenisen minuuttia ja anna keksien kuivua uunin jälkilämmössä samaan tapaan kuin marenkeja tehdessä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 rkl | mantelijauhetta |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja mantelijauhe keskenään.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1/4 tl suolaa 3/4 dl sokeria 2 rkl mantelijauhetta - 2
Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.
- 3
Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 3 rkl perunajauhoja 1/2 tl vaniljasokeria - 4
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutama tunti.
Ravintosisältö
38
Energiaa kcal
160
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
38
Energiaa kcal
160
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























