Tiramisukeksit

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Leivo tiramisua varten omat savoiardi-keksit. Pursota kuohkeasta taikinasta tankoja, paista kymmenisen minuuttia ja anna keksien kuivua uunin jälkilämmössä samaan tapaan kuin marenkeja tehdessä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
1/4 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
2 rklmantelijauhetta
1 1/2 dlvehnäjauhoja
3 rklperunajauhoja
1/2 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja mantelijauhe keskenään.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1/4 tlsuolaa
    3/4 dlsokeria
    2 rklmantelijauhetta
  2. 2

    Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.

  3. 3

    Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    3 rklperunajauhoja
    1/2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutama tunti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä