Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja mantelijauhe keskenään.
Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.
Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutama tunti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
38
160
1,1 g
0,2 g
5,5 g
2,6 g
0,3 g
1,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli