Tofukinkku sinappikuorrutuksella
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lempeän savuinen tofukinkku on helppo valmistaa. Tämä vegekinkku maistuu kylmänä tai lämpimänä.
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 600 g | (2 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 rkl | korppujauhoja |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti.
- 2.
Soseuta kaikki tofukinkun ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
- 3.
Muotoile taikinasta käsin soikean muotoinen vegekinkku leivinpaperin päällä pellillä.
- 4.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota tofukinkku pois uunista. Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot tofukinkun pinnalle. Ruskista vielä 250 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Leikkaa viipaleiksi hieman jäähtyneenä tai täysin kylmänä.
Tofukinkku sinappikuorrutuksella
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Lempeän savuinen tofukinkku on helppo valmistaa. Tämä vegekinkku maistuu kylmänä tai lämpimänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 600 g | (2 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kuorrutus | |
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 rkl | korppujauhoja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl sipulia 1 kpl punainen chili 1/2 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 2
Soseuta kaikki tofukinkun ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 600 g (2 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) 1 dl korppujauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 1/2 rkl soijakastiketta 1 rkl fariinisokeria 1 rkl rypsiöljyä 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Muotoile taikinasta käsin soikean muotoinen vegekinkku leivinpaperin päällä pellillä.
- 4
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota tofukinkku pois uunista. Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot tofukinkun pinnalle. Ruskista vielä 250 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Leikkaa viipaleiksi hieman jäähtyneenä tai täysin kylmänä.
Määrä Ainesosa 2 rkl sinappia 1/2 rkl korppujauhoja
Vinkki: Viillä tofukinkun pintaan ruudukko ja koristele se kokonaisilla mausteneilikoilla.
Ravintosisältö
285
Energiaa kcal
1195
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
285
Energiaa kcal
1195
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























