Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-halloumiuunimakkara

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
1 - 2 kpl
Tomaattia
100 g
Halloumijuustoa

Basilikaöljy

1 kpl
Ruukku basilikaa
3 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista makkaroista kuoret. Leikkaa makkaraan viiltoja noin sentin välein. Aseta makkara uunivuokaan.

Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Viipaloi halloumi. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja halloumia. Kypsennä makkaraa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit valmistaa myös grillissä!

Valmista basilikaöljy. Hienonna teholeikkurissa basilikanlehdet, öljy ja ripaus suolaa tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta paistetun makkaran päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1216

24,2 g

8,7 g

7,3 g

1,7 g

0,5 g

11,2 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli