Tomaatti-halloumiuunimakkara

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 glenkkimakkaraa
1 - 2 kpltomaattia
100 ghalloumijuustoa

Basilikaöljy

1 kplruukku basilikaa
3 rkloliiviöljyä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Poista makkaroista kuoret. Leikkaa makkaraan viiltoja noin sentin välein. Aseta makkara uunivuokaan.

    Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Viipaloi halloumi. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja halloumia. Kypsennä makkaraa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit valmistaa myös grillissä!

    Valmista basilikaöljy. Hienonna teholeikkurissa basilikanlehdet, öljy ja ripaus suolaa tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta paistetun makkaran päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025