Tomaatti-halloumiuunimakkara | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaatti-halloumiuunimakkara

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
1 - 2 kpl
Tomaattia
100 g
Halloumijuustoa

basilikaöljy

1 kpl
Ruukku basilikaa
3 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista makkaroista kuoret. Leikkaa makkaraan viiltoja noin sentin välein. Aseta makkara uunivuokaan.

Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Viipaloi halloumi. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja halloumia. Kypsennä makkaraa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit valmistaa myös grillissä!

Valmista basilikaöljy. Hienonna teholeikkurissa basilikanlehdet, öljy ja ripaus suolaa tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta paistetun makkaran päälle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.1.2014
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1216

291

24,2 g

8,7 g

7,3 g

1,7 g

0,5 g

11,2 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli