Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattipiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Herkullinen tomaattipiiras saa makua parmesaanijuustosta ja valkosipulista. Tätä piirakkaa teet takuulla toistekin.

Ainekset

75 g
Margariinia
100 g
Suolakeksejä
1 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Timjamia
3 kpl
Isoa tomaattia
2 rkl
Oliiviöljyä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva. Jauha suolakeksit ja jauhot leikkuuterällä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon rasva ja aja tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.

75 g
Margariinia
100 g
Suolakeksejä
1 dl
Vehnäjauhoja
2

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi ja timjami. Nostele juustoseos pieniksi kasoiksi keksipohjalle. Levitä seos kostutetun lusikan avulla tasaiseksi. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakan päälle. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja mausta kevyesti pippurilla.

1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Timjamia
3 kpl
Isoa tomaattia
2 rkl
Oliiviöljyä
Rouhittua mustapippuria
3

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

788

13,0 g

4,0 g

14,4 g

1,4 g

1,0 g

3,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Timjamia,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli