Tomaattipiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullinen tomaattipiiras saa makua parmesaanijuustosta ja valkosipulista. Tätä piirakkaa teet takuulla toistekin!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
75 gmargariinia
100 gsuolakeksejä
1 dlvehnäjauhoja

Täyte

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
70 gparmesaaniraastetta
1 kplkananmuna
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tltimjamia
3 kplisoa tomaattia
2 rkloliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Jauha suolakeksit ja jauhot leikkuuterällä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon rasva ja aja tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    100 gsuolakeksejä
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi ja timjami. Levitä seos kostutetun lusikan avulla tasaiseksi. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakan päälle. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja mausta kevyesti pippurilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    70 gparmesaaniraastetta
    1 kplkananmuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tltimjamia
    3 kplisoa tomaattia
    2 rkloliiviöljyä
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä