Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonin savulohi-perunanyytit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savulohi-perunanyytit ovat kesäherkkua parhaimmillaan. Kokeile keittiöpäällikkö Toni Vanhalan reseptiä ja tarjoile nyytit esimerkiksi kurkku-tomaattisalsan kera.

Ainekset

400 g
uuden sadon perunaa
suolaa
Kevätsipuli
300 g
kylmäsavulohta
ripaus sormisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
valkoviiniä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

400 g
uuden sadon perunaa
suolaa
2

Repäise ruokalautasen kokoiset palat folioista ja laita päälle voipaperia. Laita voipaperin päälle esikeitetyt perunat, pilkottu kevätsipuli ja revityt kylmäsavulohet.

Kevätsipuli
300 g
kylmäsavulohta
3

Mausta hyppysellisellä sormisuolaa ja lisää oliiviöljy. Kuperra folioiden reunoja, lisää jokaiseen nyyttiin noin 2 rkl valkoviiniä ja sulje foliot nyytiksi. Grillaa nyyttejä noin 10-15 minuuttia. Tarjoile savulohi-perunanyytit esimerkiksi kurkku-tomaattisalsan kanssa.

ripaus sormisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
valkoviiniä
Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 20.10.2018
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1054

11,8 g

1,5 g

16,0 g

0,5 g

1,0 g

17,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

Kevätsipuli,

ripaus sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli