Tonin savulohi-perunanyytit
Tonin savulohi-perunanyytit
Yhteistyössä

Tonin savulohi-perunanyytit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Savulohi-perunanyytit ovat kesäherkkua parhaimmillaan. Kokeile keittiöpäällikkö Toni Vanhalan reseptiä ja tarjoile nyytit esimerkiksi kurkku-tomaattisalsan kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 guuden sadon perunaa
suolaa
kevätsipuli
300 gkylmäsavulohta
ripaus sormisuolaa
1 rkloliiviöljyä
1/2 dlvalkoviiniä

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    400 guuden sadon perunaa
    suolaa
  2. 2

    Repäise ruokalautasen kokoiset palat folioista ja laita päälle voipaperia. Laita voipaperin päälle esikeitetyt perunat, pilkottu kevätsipuli ja revityt kylmäsavulohet.

    MääräAinesosa
    kevätsipuli
    300 gkylmäsavulohta
  3. 3

    Mausta hyppysellisellä sormisuolaa ja lisää oliiviöljy. Kuperra folioiden reunoja, lisää jokaiseen nyyttiin noin 2 rkl valkoviiniä ja sulje foliot nyytiksi. Grillaa nyyttejä noin 10-15 minuuttia. Tarjoile savulohi-perunanyytit esimerkiksi kurkku-tomaattisalsan kanssa.

    MääräAinesosa
    ripaus sormisuolaa
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 dlvalkoviiniä

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, Kevätsipuli, ripaus sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
20.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025