Tonnikala-katkarapupiirakka

Herkullinen tonnikala-katkarapupiiras maistuu kahvipöydässä tai vaikka illanistujaisissa salaatin kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

1 1/2 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dlruisjauhoja
125 gmargariinia
1 dlmaitorahkaa

Täyte

1 kpl(160 /120 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 kpl(180 g) isoja kuorittuja katkarapuja
1 1/2 dlmaitorahkaa
2 kplkananmunaa
1/2 dljuustoraastetta
2 rkltomaattista chilikastiketta
suolaa
rouhittua mustaopippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan. Nypi kulhossa jauhot ja rasva. Lisää joukkoon rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

    Valuta katkaravut ja tonnikala. Kauli taikinasta pohja ja siirrä se leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm).

    Sekoita kulhossa rahka, munat, juustoraaste ja mausteet ja lisää joukkoon katkaravut ja tonnikala. Levitä täyte pohjan päälle.

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on täysin hyytynyt.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Juustoraastetta, 2 rkl Tomaattista chilikastiketta, Suolaa, Rouhittua mustaopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä