Sulata katkaravut hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan. Nypi kulhossa jauhot ja rasva. Lisää joukkoon rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.
Valuta katkaravut ja tonnikala. Kauli taikinasta pohja ja siirrä se leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm).
Sekoita kulhossa rahka, munat, juustoraaste ja mausteet ja lisää joukkoon katkaravut ja tonnikala. Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on täysin hyytynyt.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
787
188
12,0 g
3,0 g
10,1 g
1,4 g
1,1 g
9,4 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Juustoraastetta,
2 rkl Tomaattista chilikastiketta,
Suolaa,
Rouhittua mustaopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli