Tonnikala-katkarapupiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tonnikala-katkarapupiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Herkullinen tonnikala-katkarapupiiras maistuu kahvipöydässä tai vaikka illanistujaisissa salaatin kanssa.

Ainekset

taikina

1 1/2 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl
Ruisjauhoja
125 g
Margariinia
1 dl
Maitorahkaa

täyte

1 kpl
(160 /120 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 kpl
(180 g) isoja kuorittuja katkarapuja
1 1/2 dl
Maitorahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Juustoraastetta
2 rkl
Tomaattista chilikastiketta
Suolaa
Rouhittua mustaopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata katkaravut hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaan. Nypi kulhossa jauhot ja rasva. Lisää joukkoon rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

Valuta katkaravut ja tonnikala. Kauli taikinasta pohja ja siirrä se leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm).

Sekoita kulhossa rahka, munat, juustoraaste ja mausteet ja lisää joukkoon katkaravut ja tonnikala. Levitä täyte pohjan päälle.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on täysin hyytynyt.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

787

188

12,0 g

3,0 g

10,1 g

1,4 g

1,1 g

9,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Juustoraastetta,

2 rkl Tomaattista chilikastiketta,

Suolaa,

Rouhittua mustaopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli