Tonnikala-makaronisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Ruokaisa tonnikala-pastasalaatti sopii esimerkiksi nopeaksi lounaaksi tai mukaan otettavaksi piknik-evääksi. Salaatin aineksia voi vaihdella maun mukaan.
| 200 g | (1 ps) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 dl | makaronia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 112 g | (1/2 prk, à 400 g/225 g) säilöttyjä vihreitä papuja |
| 140 g | (1 prk, à 185 g/140 g) tonnikalaa |
| 1 kpl | paprika |
| Kastike: | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua yrttisekoitusta |
- 1.
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat ja herne-maissi-paprikasekoitus pastan joukkoon. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Keitä kananmunat kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja soseuta ne kevyesti haarukalla.
- 2.
Valuta pavut ja tonnikala liemistään. Pese ja poista paprikasta siemenet. Kuutioi se.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä muuhun salaattiin. Anna vetäytyä hetken kylmässä ennen tarjoilua.
Tonnikala-makaronisalaatti
Ruokaisa tonnikala-pastasalaatti sopii esimerkiksi nopeaksi lounaaksi tai mukaan otettavaksi piknik-evääksi. Salaatin aineksia voi vaihdella maun mukaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 dl | makaronia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 112 g | (1/2 prk, à 400 g/225 g) säilöttyjä vihreitä papuja |
| 140 g | (1 prk, à 185 g/140 g) tonnikalaa |
| 1 kpl | paprika |
Kastike: | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua yrttisekoitusta |
Valmistus
- 1
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat ja herne-maissi-paprikasekoitus pastan joukkoon. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Keitä kananmunat kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja soseuta ne kevyesti haarukalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) 3 kpl porkkanaa 2 dl makaronia 2 kpl kananmunaa - 2
Valuta pavut ja tonnikala liemistään. Pese ja poista paprikasta siemenet. Kuutioi se.
Määrä Ainesosa 112 g (1/2 prk, à 400 g/225 g) säilöttyjä vihreitä papuja 140 g (1 prk, à 185 g/140 g) tonnikalaa 1 kpl paprika - 3
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä muuhun salaattiin. Anna vetäytyä hetken kylmässä ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 2 tl kuivattua yrttisekoitusta
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua yrttisekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























