Tonnikala-makaronisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ruokaisa tonnikala-pastasalaatti sopii esimerkiksi nopeaksi lounaaksi tai mukaan otettavaksi piknik-evääksi. Salaatin aineksia voi vaihdella maun mukaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
3 kplporkkanaa
2 dlmakaronia
2 kplkananmunaa
112 g(1/2 prk, à 400 g/225 g) säilöttyjä vihreitä papuja
140 g(1 prk, à 185 g/140 g) tonnikalaa
1 kplpaprika

Kastike:

200 g(1 prk) kermaviiliä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 tlkuivattua yrttisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat ja herne-maissi-paprikasekoitus pastan joukkoon. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Keitä kananmunat kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja soseuta ne kevyesti haarukalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
    3 kplporkkanaa
    2 dlmakaronia
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Valuta pavut ja tonnikala liemistään. Pese ja poista paprikasta siemenet. Kuutioi se.

    MääräAinesosa
    112 g(1/2 prk, à 400 g/225 g) säilöttyjä vihreitä papuja
    140 g(1 prk, à 185 g/140 g) tonnikalaa
    1 kplpaprika
  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä muuhun salaattiin. Anna vetäytyä hetken kylmässä ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    2 tlkuivattua yrttisekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua yrttisekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
10.9.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä