Tonnikala-spagettivuoka
60 min

Nappaa talteen!
Helppo arkiruoka syntyy tonnikalasta ja spagetista. Lisää tonnikala-spagettivuoan päälle halutessasi öljytilkassa pyöräytettyjä lehtikaalin palasia. Ne rapeutuvat uunissa.
| 250 g | spagettia |
| 1 kpl | tonnikalaa öljyssä |
| 1 kpl | (400 g) basilika-tomaattikastiketta |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 6 - 8 kpl | kirsikkatomaattia |
| (lehtikaalia) |
- 1.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä puolet spagetista pienen uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala ja puolet kastikkeesta ja juustoraasteesta. Ripottele päälle oreganoa ja pippuria. Lisää toinen kerros spagettia, kastiketta ja juustoa. Pane pinnalle puolitetut tomaatit. Mausta. Lisää halutessasi vuoan pinnalle öljytilkassa pyöräytettyjä lehtikaalin palasia. Ne rapeutuvat uunissa. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Tonnikala-spagettivuoka
Helppo arkiruoka syntyy tonnikalasta ja spagetista. Lisää tonnikala-spagettivuoan päälle halutessasi öljytilkassa pyöräytettyjä lehtikaalin palasia. Ne rapeutuvat uunissa.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | spagettia |
| 1 kpl | tonnikalaa öljyssä |
| 1 kpl | (400 g) basilika-tomaattikastiketta |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 6 - 8 kpl | kirsikkatomaattia |
| (lehtikaalia) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä puolet spagetista pienen uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala ja puolet kastikkeesta ja juustoraasteesta. Ripottele päälle oreganoa ja pippuria. Lisää toinen kerros spagettia, kastiketta ja juustoa. Pane pinnalle puolitetut tomaatit. Mausta. Lisää halutessasi vuoan pinnalle öljytilkassa pyöräytettyjä lehtikaalin palasia. Ne rapeutuvat uunissa. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 250 g spagettia 1 kpl tonnikalaa öljyssä 1 kpl (400 g) basilika-tomaattikastiketta 2 dl juustoraastetta 1 tl oreganoa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 6 - 8 kpl kirsikkatomaattia (lehtikaalia)
Ravintosisältö
414
Energiaa kcal
1734
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
414
Energiaa kcal
1734
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta, 1 tl Oreganoa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, (lehtikaalia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























