Tulinen tomaattiketsuppi

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
5 kpltomaattia
1/2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpunaista chiliä
pala tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkloliiviöljyä
3 rkltomaattisosetta
1 1/2 rklpunaviinietikkaa
3/4 dlfariinisokeria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista halkaistusta chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä sipuleita, chiliä ja inkivääriraastetta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattikuutiot, tomaattisose, etikka ja fariinisokeri. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia. Soseuta ja purkita puhtaaseen lasipulloon. Sulje korkilla ja anna jäähtyä. Ketsuppi säilyy noin viikon.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä