Tulinen tomaattiketsuppi - Yhteishyvä

Tulinen tomaattiketsuppi

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Punaista chiliä
Pala tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl
Oliiviöljyä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
3/4 dl
Fariinisokeria

Näin teet

1

Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista halkaistusta chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä sipuleita, chiliä ja inkivääriraastetta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattikuutiot, tomaattisose, etikka ja fariinisokeri. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia. Soseuta ja purkita puhtaaseen lasipulloon. Sulje korkilla ja anna jäähtyä. Ketsuppi säilyy noin viikon.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa