Tuliset perunaveneet ja aioli
Kappaleita
1
Ruokavalio
Ainekset
15 kpl
Perunaa
1/2 dl
Öljyä
2 tl
Suolaa
1 tl
Paprikaa
Cayennenpippuria maun mukaan
Ripaus rouhittua mustapippuria
AIOLI
425 g
(1 prk) valmista majoneesia
8 kpl
Valkosipulinkynttä murskattuna
1 dl
Tuoretta persiljaa silputtuna
Näin teet
1
Pese perunat huolella ja lohko ne kulhoon. Lisää mausteet ja öljy. Kumoa perunat tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin ½ tuntia ja käännä perunat kerran tai pari kypsennyksen aikana. Sekoita aiolin aineet keskenään ja tarjoa perunoiden seurana.
Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.2.2005
Muokattu: 15.11.2018