Tuore tomaattikeitto
5 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 500 g | tomaatteja |
| 2 kpl | vaaleaa leipää |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 1/2 rkl | sipulijauhetta |
| 2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja nosta tehosekoittimen. Revi joukkoon leivät ja basilikanlehdet. Lisää sipulijauheet, suola, oliiviöljy ja puolet vedestä. Aja tasaiseksi. Mausta tomaattikeitto sitruunamehulla ja notkista tarvittaessa vedellä. Tarjoa kylmänä juotavana alkukeittona tai lounaaksi.
Tuore tomaattikeitto
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | tomaatteja |
| 2 kpl | vaaleaa leipää |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 1/2 rkl | sipulijauhetta |
| 2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja nosta tehosekoittimen. Revi joukkoon leivät ja basilikanlehdet. Lisää sipulijauheet, suola, oliiviöljy ja puolet vedestä. Aja tasaiseksi. Mausta tomaattikeitto sitruunamehulla ja notkista tarvittaessa vedellä. Tarjoa kylmänä juotavana alkukeittona tai lounaaksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025




















