Tuorejuustorubiini

Arvostele resepti
5 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
400 gpaksua turkkilaista jogurttia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukku minttua
1/2 kplruukku persiljaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

1 kplgranaattiomena

Valmistus

  1. 1

    Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    400 gpaksua turkkilaista jogurttia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukku minttua
    1/2 kplruukku persiljaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  3. 3

    Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
  4. 4

    Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä