Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorejuustorubiini

timer-iconUseita tunteja  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.

Ainekset

400 g
paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukku minttua
1/2 kpl
ruukku persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Pinnalle

1 kpl
Granaattiomena

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

400 g
paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukku minttua
1/2 kpl
ruukku persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

3

Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

1 kpl
Granaattiomena
4

Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.8.2018
|
Muokattu: 19.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

105

438

6,6 g

4,6 g

7,4 g

6,8 g

1,0 g

3,0 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli