Tuorejuustorubiini - Yhteishyvä

Tuorejuustorubiini

???
Annokset
5
Ruokavalio
Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tuoretta minttua
1/2 dl
Tuoretta persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

PINNALLE

1 kpl
Granaattiomena

Näin teet

1

Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

1 kpl
(400 g) paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tuoretta minttua
1/2 dl
Tuoretta persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
2

Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

3

Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

1 kpl
Granaattiomena
4

Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 2.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g14 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa2 g8 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj122 608
Energiaa kcal29 145

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Tuoretta minttua

  • 0,5 dl Tuoretta persiljaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g14 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa2 g8 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj122 608
Energiaa kcal29 145

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Tuoretta minttua

  • 0,5 dl Tuoretta persiljaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.