Tuorejuustorubiini
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.
| 400 g | paksua turkkilaista jogurttia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
- 1.
Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
- 2.
Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- 3.
Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.
- 4.
Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.
Tuorejuustorubiini
Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | paksua turkkilaista jogurttia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Pinnalle | |
| 1 kpl | granaattiomena |
Valmistus
- 1
Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 400 g paksua turkkilaista jogurttia 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukku minttua 1/2 kpl ruukku persiljaa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 2
Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- 3
Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 4
Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.
Ravintosisältö
105
Energiaa kcal
438
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
105
Energiaa kcal
438
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























