Tuoremarjakiisseli

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Marjakiisseli tuoreista marjoista on ihana, kesäinen jälkiruoka. Voit käyttää kiisseliin vadelmia, mansikoita tai mustikoita.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita
1 lsekamehujuomaa
1 kplvaniljatanko
4 rklperunajauhoja
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kattilaan mehu, halkaistu vaniljatanko ja perunajauhot. Kuumenna kevyesti sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1 lsekamehujuomaa
    1 kplvaniljatanko
    4 rklperunajauhoja
  2. 2

    Perkaa marjat ja paloittele isoimmat. Lisää kiisseliin paloitellut tuoreet marjat. Ota vaniljatanko pois kiisselistä, huuhtele ja anna kuivua uudelleen käyttöä varten. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    500 gmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä