Tuplapaahdetut uunipuikulat

Arvostele resepti
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” pätee perunoihinkin. Kiehauta ja paahda kotoisat puikulaperunat Jamie Oliverin tyyliin.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpuikulaperunoita
1 lvettä
1 tlsuolaa
4 rklvoita
4 rklöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rkltuoretta timjamia
1 tlkuivattua rosmariinia
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat tai valmista pestyt perunat kuorineen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Lisää voi, 2 rkl öljyä, hienonnettu valkosipuli, yrtit ja pippuri. Sekoita.

    MääräAinesosa
    1 kgpuikulaperunoita
    1 tlsuolaa
    1 lvettä
    4 rklvoita
    4 rklöljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlkuivattua rosmariinia
    4 rkltuoretta timjamia
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi puukauhalla. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja paahda vielä 20 minuuttia.

Vinkki: Lisää jouluperunoihin ripaus piparkakkumaustetta. Jos kokkaat vegaaniruokaa, käytä voin sijasta öljyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä