Tuplapaahdetut uunipuikulat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tuplapaahdetut uunipuikulat

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” pätee perunoihinkin. Kiehauta ja paahda kotoisat puikulat Jamie Oliverin tyyliin.

Ainekset

1 kg
Puikulaperunoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
4 rkl
Voita
2 rkl
+ 2 rkl öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Tuoretta timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/4 tl
(1/4 tsk) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat tai valmista pestyt perunat kuorineen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Lisää voi, 2 rkl öljyä, hienonnettu valkosipuli, yrtit ja pippuri. Sekoita.

1 kg
Puikulaperunoita
1 tl
Suolaa
1 l
Vettä
4 rkl
Voita
2 rkl
+ 2 rkl öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Kuivattua rosmariinia
4 rkl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
(1/4 tsk) mustapippuria
2

Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi puukauhalla. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja paahda vielä 20 minuuttia.

3

Vinkki: Lisää jouluperunoihin ripaus piparkakkumaustetta. Jos kokkaat vegaaniruokaa, käytä voin sijasta öljyä.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1082

258

15,0 g

6,4 g

26,4 g

1,0 g

1,8 g

3,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

4 rkl Tuoretta timjamia,

1 tl Kuivattua rosmariinia,

0,25 tl (1/4 tsk) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli