Uppomunia ja parsaa | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uppomunia ja parsaa

Uppomunia ja parsaa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 l
Vettä
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa

lisäksi

1 kpl
Valmista bearnaisekastiketta
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
300 - 400 g
Säilykeparsaa tai tuoretta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.2.2005
Muokattu: 4.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.