Uppomunia ja parsaa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplmunaa
1 lvettä
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
1 rklväkiviinaetikkaa
1 tlsuolaa

Lisäksi

1 kplvalmista bearnaisekastiketta
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
300 - 400 gsäilykeparsaa tai tuoretta

Valmistus

  1. 1

    Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä