Uppomunia ja parsaa

Nappaa talteen!
| 4 kpl | munaa |
| 1 l | vettä |
| (muutama oksa tuoretta rakuunaa) | |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | valmista bearnaisekastiketta |
| (muutama oksa tuoretta rakuunaa) | |
| 300 - 400 g | säilykeparsaa tai tuoretta |
- 1.
Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.
Uppomunia ja parsaa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 l | vettä |
| (muutama oksa tuoretta rakuunaa) | |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | valmista bearnaisekastiketta |
| (muutama oksa tuoretta rakuunaa) | |
| 300 - 400 g | säilykeparsaa tai tuoretta |
Valmistus
- 1
Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























