Uppomunia ja parsaa - Yhteishyvä

Uppomunia ja parsaa

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 l
Vettä
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa

LISÄKSI

1 kpl
Valmista bearnaisekastiketta
(muutama oksa tuoretta rakuunaa)
300 - 400 g
Säilykeparsaa tai tuoretta

Näin teet

1

Keitä uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää rakuunanoksat, viinietikka, suola ja katkaise virta. Riko munat yksitellen kuppiin ja valuta varovasti veteen. Nosta kansi päälle ja anna hyytyä 3-4 minuuttia.Nosta hyytyneet munat kattilasta kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Kylmä vesi lopettaa hyytymisen ja lämmin pitää munat lämpimänä ja estää niiden kuivumisen. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan ja lisää joukkoon halutessasi tuoretta silputtua rakuunaa. Tarjoile munat lämpimän kastikkeen ja parsan kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa