Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudet perunat ja lohi vartaassa

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nämä helpot lohi-perunavartaat syntyvät kätevästi vaikka edelliseltä aterialta jääneistä keitetyistä perunoista. Lohipalat kannattaa öljytä huolella, etteivät ne tartu grilliin. Sekoita helpo kermaviilikastike valmiiksi etukäteen ja esivalmistele vartaat, jolloin vartaat on helppo ja nopea grillat

Ainekset

20 kpl
keitettyä uutta perunaa Turun saariston lähitoimittajilta
500 g
lohta kuutioituna
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 pnt tuoretta tilliä
Puolikkaan sitruunan mehu

Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
0.5 pnt tuoretta tilliä
1 rkl
raastettua piparjuurta
1 rkl
sokeria
suolaa
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Laita perunoita ja lohikuutioita vuorotellen vartaisiin, sivele öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.

20 kpl
keitettyä uutta perunaa Turun saariston lähitoimittajilta
500 g
lohta kuutioituna
öljyä
suolaa
mustapippuria
2

Purista päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle tuoretta tilliä.

Puolikkaan sitruunan mehu
1 pnt tuoretta tilliä
3

Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoile lohi-perunavartaat raikkaan salaatin kera.

1 rkl
sokeria
suolaa
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
1 prk kermaviiliä
1 rkl
raastettua piparjuurta
mustapippuria
0.5 pnt tuoretta tilliä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.1.2019
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

725

3035

18,3 g

3,5 g

99,8 g

6,8 g

6,3 g

33,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

öljyä,

suolaa,

mustapippuria,

1 pnt tuoretta tilliä,

Puolikkaan sitruunan mehu,

1 prk kermaviiliä,

Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori,

0,5 pnt tuoretta tilliä,

suolaa,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli