Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunicouscous

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasviksista ja couscousjyvistä tehtävä uunicouscous maistuu lisäkkeenä tai kasvisateriana.

Ainekset

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Suippopaprika
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Palsternakka
2 rkl
Öljyä
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Couscousia
2 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Voita
1/2 kpl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi porkkana ja paprika, suikaloi sipuli. Leikkaa palsternakka tikuiksi. Pane kasvikset uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, mausta suolalla ja hunajalla.

Pane couscous toiseen uunivuokaan. Kaada päälle vesi, lisää suola sekä voi nokareina. Pane juurekset 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Siirrä viereen couscousvuoka ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia. Sekoita couscous ilmavaksi haarukalla ja lisää päälle kasvikset.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

223

932

9,8 g

2,3 g

27,3 g

4,8 g

3,3 g

3,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

2,5 dl Vettä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli