Uunihedelmät

arvosana1/5

(1)arvio
5 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uunissa pehmeäksi paahtuvat, lämpimät hedelmät ovat ihana jälkiruokaherkku vaniljajäätelön kanssa. Voit vaihdella hedelmiä kauden mukaan.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
3 kplbanaania
2 kplpäärynää
3 kplluumua tai 2 persikkaa
2 kplappelsiinia (luomu)
1/2 dlsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja viipaloi banaanit ja päärynät. Pese luumut tai persikat. Kuori ja viipaloi appelsiini. Pese toisen appelsiinin kuori huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu.

    MääräAinesosa
    3 kplbanaania
    2 kplpäärynää
    3 kplluumua tai 2 persikkaa
    2 kplappelsiinia (luomu)
  2. 2

    Nosta hedelmät uunivuokaan, kaada päälle appelsiininmehu, johon on sekoitettu raastettu kuori ja sokeri. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025