Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunilihapullat kypsyvät vaivattomasti uunissa, ja paistoaikakin on vain parikymmentä minuuttia. Tomaattikastike tuo makua lihapulla-ateriaan.
| 400 g | nauta-sikajauhelihaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | lihalientä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| korppujauhoja | |
| Kastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet.
- 2.
Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.
- 3.
Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki.
- 4.
Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Uunilihapullat kypsyvät vaivattomasti uunissa, ja paistoaikakin on vain parikymmentä minuuttia. Tomaattikastike tuo makua lihapulla-ateriaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | nauta-sikajauhelihaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | lihalientä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Pinnalle | |
| korppujauhoja | |
Kastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 1 dl lihalientä 1 kpl kananmuna 20 g (1/2 dl) parmesaaniraastetta 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl mustapippuria 1 tl rosmariinia 1 tl suolaa 1 tl oreganoa 3 rkl hienonnettua persiljaa - 2
Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.
Määrä Ainesosa 400 g nauta-sikajauhelihaa - 3
Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1/2 dl vettä 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 4
Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa korppujauhoja
Ravintosisältö
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia, Korppujauhoja, 2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























