Uunilihapullat tomaattikastikkeessa | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunilihapullat kypsyvät vaivattomasti uunissa, ja paistoaikakin on vain parikymmentä minuuttia. Tomaattikastike tuo makua lihapulla-ateriaan.

Ainekset

400 g
Nauta-sikajauhelihaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Lihalientä
1 kpl
Muna
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Silputtua persiljaa
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

pinnalle

Korppujauhoja

kastike

1 kpl
Sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.

Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki. Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2

Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.

400 g
Nauta-sikajauhelihaa
3

Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki.

1 kpl
Sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
4

Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Korppujauhoja
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1577

377

30,3 g

10,5 g

6,0 g

0,8 g

0,8 g

20,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

3 rkl Silputtua persiljaa,

1 tl Rosmariinia,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Korppujauhoja,

2 rkl Tomaattipyreetä,

0,5 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Sokeria,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli