Uunilohi ja sieni-omenamuhennos

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohta
2 tlkalamaustetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sieni-omenamuhennos

1 kpl(200 g) herkkusieniä
1 kplomena
1 kplpieni sipuli
1 rklvoita tai margariinia
1 rklvehnäjauhoja
2 dlkermaa
2 tlsoijakastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta kalat kypsinä ja peitä foliolla. Valmista muhennos. Puhdista sienet ja pilko ne. Kuori ja kuutioi omenat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää omena, sipuli ja nokare rasvaa. Kääntele muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kerma, soijakastike ja mausteet. Anna muhennoksen kiehua muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kalamaustetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä