Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilohi ja sieni-omenamuhennos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Lohta
2 tl
Kalamaustetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Sieni-omenamuhennos

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Voita tai margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kermaa
2 tl
Soijakastiketta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta kalat kypsinä ja peitä foliolla. Valmista muhennos. Puhdista sienet ja pilko ne. Kuori ja kuutioi omenat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää omena, sipuli ja nokare rasvaa. Kääntele muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kerma, soijakastike ja mausteet. Anna muhennoksen kiehua muutama minuutti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1967

36,0 g

9,8 g

6,8 g

4,3 g

0,8 g

29,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kalamaustetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli