Uuniomenat
45 min

Nappaa talteen!
Parhaat uuniomenat syntyvät hapokkaista kotimaisista omenoista, joiden sisällä on rapeaksi paahtuva manteli-kauratäyte. Perinteinen omenajälkiruoka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.
| 6 kpl | omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta) |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 3 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 1/2 dl | vettä |
- 1.
Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla.
- 2.
Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva, sokeri ja kaneli keskenään. Täytä omenoiden kolot seoksella. Laita omenat uunivuokaan.
- 3.
Valuta siirappi omenoiden päälle. Kaada vesi vuoan pohjalle.
- 4.
Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele niitä vuoan pohjalla olevalla liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana.
- 5.
Tarjoa omenat hieman jäähtyneinä esimerkiksi kauravaniljakastikkeen kanssa.
Uuniomenat
Parhaat uuniomenat syntyvät hapokkaista kotimaisista omenoista, joiden sisällä on rapeaksi paahtuva manteli-kauratäyte. Perinteinen omenajälkiruoka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta) |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 3 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 1/2 dl | vettä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla.
Määrä Ainesosa 6 kpl omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta) - 2
Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva, sokeri ja kaneli keskenään. Täytä omenoiden kolot seoksella. Laita omenat uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 dl kaurahiutaleita 1 dl mantelirouhetta 3 rkl margariinia (maidotonta) 1 1/2 rkl sokeria 2 tl kanelia - 3
Valuta siirappi omenoiden päälle. Kaada vesi vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 dl tummaa siirappia 1/2 dl vettä - 4
Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele niitä vuoan pohjalla olevalla liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana.
- 5
Tarjoa omenat hieman jäähtyneinä esimerkiksi kauravaniljakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
299
Energiaa kcal
1252
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
299
Energiaa kcal
1252
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























