Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniomenat

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Parhaat uuniomenat syntyvät hapokkaista kotimaisista omenoista, joiden sisällä on rapeaksi paahtuva manteli-kauratäyte. Perinteinen omenajälkiruoka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

6 kpl
omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta)
1 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Mantelirouhetta
3 rkl
Margariinia (maidotonta)
1 1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
1 dl
tummaa siirappia
1/2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla.

6 kpl
omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta)
2

Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva, sokeri ja kaneli keskenään. Täytä omenoiden kolot seoksella. Laita omenat uunivuokaan.

1 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Mantelirouhetta
3 rkl
Margariinia (maidotonta)
1 1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
3

Valuta siirappi omenoiden päälle. Kaada vesi vuoan pohjalle.

1 dl
tummaa siirappia
1/2 dl
vettä
4

Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele niitä vuoan pohjalla olevalla liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana.

5

Tarjoa omenat hieman jäähtyneinä esimerkiksi kauravaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1252

12,3 g

2,8 g

39,3 g

35,3 g

6,2 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli