Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla.
Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva, sokeri ja kaneli keskenään. Täytä omenoiden kolot seoksella. Laita omenat uunivuokaan.
Valuta siirappi omenoiden päälle. Kaada vesi vuoan pohjalle.
Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele niitä vuoan pohjalla olevalla liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana.
Tarjoa omenat hieman jäähtyneinä esimerkiksi kauravaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1252
12,3 g
2,8 g
39,3 g
35,3 g
6,2 g
4,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli