Uuniomenat

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min

Parhaat uuniomenat syntyvät hapokkaista kotimaisista omenoista, joiden sisällä on rapeaksi paahtuva manteli-kauratäyte. Perinteinen omenajälkiruoka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplomenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta)
1 dlkaurahiutaleita
1 dlmantelirouhetta
3 rklmargariinia (maidotonta)
1 1/2 rklsokeria
2 tlkanelia
1 dltummaa siirappia
1/2 dlvettä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla.

    MääräAinesosa
    6 kplomenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta)
  2. 2

    Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva, sokeri ja kaneli keskenään. Täytä omenoiden kolot seoksella. Laita omenat uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 dlkaurahiutaleita
    1 dlmantelirouhetta
    3 rklmargariinia (maidotonta)
    1 1/2 rklsokeria
    2 tlkanelia
  3. 3

    Valuta siirappi omenoiden päälle. Kaada vesi vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    1 dltummaa siirappia
    1/2 dlvettä
  4. 4

    Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele niitä vuoan pohjalla olevalla liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana.

  5. 5

    Tarjoa omenat hieman jäähtyneinä esimerkiksi kauravaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä